Amb taipui Vetterille, mutta lupaa: ”Paavo Nurmi Gamesissa otetaan revanssi”

Johannes Vetter sipaisi 90-metrisen Kuortaneen GP-kilpailun keihäänheitossa. Se painui kuitenkin yliastutuksi, mutta saksalainen piiskasi viimeisellään 86,94, jolla 85,68 heittänyt Ruotsin Kim Amb taipui toiseksi.

– Me heitämme molemmat Vetterin kanssa Paavo Nurmi Gamesissa, otetaan siellä sitten revanssi, Amb viittasi Turussa 11. elokuuta käytävään kilpailuun.

Vetterille Kuortaneen kilpailu ei ollut ongelmaton. Hänellä on ollut kiusana kyynärpäävaiva, joka pysyi aisoissa Kuortaneella, mutta toinen pohjelihas teki nyt kiusaa.

– Lämmittelyheitot menivät hyvin. Ensimmäinen heitto lähti vähän korkealle, toinen oli hyvä, mutta harmittavasti yliastuttu. Sitten kolmannessa heitossa loukkasin vähän pohjetta. Sitä alkoi kiristää kilpailun edetessä ja piti pudottaa tehoja, Vetter kertoi.

– Sain kuitenkin heitettyä viimeisellä liki 87-metrisen, joten voin olla tyytyväinen.

Hiljattain Zweibrückenissä, Saksassa, ennätyksensä 86,49 heittänyt Amb osoitti Kuortaneella, että hän on varmassa kunnossa. Hänen kaksi parasta heittoaan kantoivat 85,68 ja 84,27.

– Se oli minulta tosi hyvä kilpailu. Voitto oli lähellä, mutta Vetter on hyvässä kunnossa, Amb totesi.

Kolmanneksi heitti Latvian Gatis Cakss tuloksella 82,92. Joensuun Katajan Lassi Etelätalo oli neljäs ja paras suomalainen kauden parhaalla tuloksellaan 79,32. Kesän parastaan kohensi myös viidenneksi tuloksella 76,74 heittänyt Limingan Niittomiesten Toni Keränen.

Samuelsson ja Kemppinen voittovireessä

Ikaalisten Urheilijoiden Samueli Samuelsson ei saanut juoksun loppua kulkemaan Kuortaneella aivan parhaalla tavalla, mutta voitti silti 100 metriä uransa toiseksi parhaalla ajalla 10,30, joka syntyi 1,7 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa.

– Lähtökiihdytys oli hyvä, mutta parempi sen pitää olla, jos meinaa SE:n juosta. Myös 20 viimeistä metriä saisi olla parempi, mutta nyt selkä pääsi notkolle, Samuelsson sanoi.

Toiseksi tuli Norjan Matias Hove Johansen ennätyksellään 10,43. Esbo IF:n Tuukka Huuskola oli toiseksi parhaana suomalaisena neljäs ajalla 10,59 ja Nurmijärven Yleisurheilun Oskari Lehtonen viides kauden parhaalla ajallaan 10,62. Juoksun suosikeista Samuel Purola rullasi maalin A-erän viimeisenä ajalla 10,76.

Naisten 200 metrillä Lotta Kemppinen karkasi muilta jo kaarreosuudella ja voitti uransa toiseksi parhaalla ajalla 23,82.

– Kovempaa aikaa läksin hakemaan. Lähtö oli huono, mutta siihen nähden hyvä aika, Kemppinen sanoi.

Larsmo IF:n Alina Strömberg oli toinen ajalla 24,13 ja Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baas kolmas ennätyksellään 24,19.

Piikkaririkko pilasi Junnilan kilpailun

Naisten korkeushypyssä Tampereen Pyrinnön Ella Junnila ylitti korkealla hypyllä 183, mutta piikkaririkko söi tehot yrityksistä ylittää 186.

– Ensimmäisessä yrityksessä korkeudesta 186 piikkari repesi alasisäreunasta. Se tuntui, vaikka toinen ja kolmas yritys 186:sta olivat parhaat. Sellaista se joskus on, Junnila tuumi,

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Sini Lällä oli toinen samalla tuloksella Junnilan kanssa, mutta useammin pudotuksin.

Turun Weikkojen pituushyppääjä Taika Koilahti on pikkuhiljaa löytämässä hyppynsä helmikuisen takareisivamman ja sitä seuranneen kuntoutusjakson jälkeen. Hän oli kolmas tuloksella 615. Viron Kreete Verlin ja Alver Tähti veivät kärkisijat tuloksin 617 ja 616.

– Vauhtijuoksu tulee nyt paremmin kuin viime viikolla Tampereella. Nyt hypyissä näkyi ehkä se, että tuuli vaihteli. Hyvää oli se, että tunsin nyt hypyissä, mikä niissä oli vikana ja mitä pitää tehdä. Viime viikolla ei ollut näin, Koilahti sanoi.

Neljänneksi hyppäsi Esbo IF:n Kira Kytölä kauden parhaalla tuloksellaan 612.