Alkuerissä lujaa liikkunut Manni toivoo sadetta Tokion 800 metrin finaaliin

Henry Manni kelasi T34-luokan 800 metrin alkuerissä oman eränsä kolmanneksi ajalla 1.46,84 Tokion paralympialaisissa. Se toi suoran jatkopaikan lauantain finaaliin. Mannin aika oli alkuerien neljänneksi nopein.

Manni joutui vetohommiin ensimmäisellä kierroksella. Se oli yksi syy siihen, että lohjalaisen kanssa tasaväkinen brittikelaaja Isaac Towers pääsi nipistämään lopussa ohi toiseksi. Finaalipaikan suhteen sillä ei merkitystä ollut, sillä kolme parasta pääsi suoraan jatkoon.

– Ehkä se oli pieni yllätys, että menin saman tien kärkeen. Toki se oli yksi mahdollisista skenaarioista. Pidin ehkä vähän kovempaa vauhtia alussa kuin mitä ennakkoon ajattelin, mutta meno tuntui sen verran kevyeltä, Manni kertasi.

– Se oli tiedossa, että Arabiemiraattien Alhammadi menee lopussa ohi. Brittikelaaja oli vähän siinä ja siinä, mutta hänkin on kova kaveri ja oli saanut olla alun peesissä. Kanadalaisen Austin Smeenkin suhteen näin koko ajan hänen olevan siinä lähellä, mutta oli itsevarma olo koko ajan, että hän pysyy takana, hän jatkoi.

Rion paralympialaisissa 2016 Manni sijoittui 800 metrin finaalissa neljänneksi. Tokion finaalissa Tunisian Walid Ktila on ennakkosuosikki, Arabiemiraattien Mohamed Alhammadikin kova, mutta mitali on Mannilla haarukassa onnistuneella kelauksella.

– Jokainen sijoitus on tiukassa ja aika näyttää, kuinka monta päätä saadaan poimittua. Minä hidastun sateessa vähemmän kuin suurin osa kilpakumppaneista, joten toivon sadetta myös huomiselle, Manni sanoi.

T34-luokan 800 metrin finaali kelataan lauantaina klo 3.55 Suomen aikaa.

Tokio:

Paralympialaiset:

Miehet, T34, 800 m, alkuerät: 1) Mohamed Alhammadi Arabiemiraatit 1.45,50, 2) Isaac Towers Iso-Britannia 1.46,58, 3) Walid Ktila Tunisia 1.46,59, 4) Henry Manni Suomi 1.46,84.