Aleksi Ojala nimettiin olympiajoukkueeseen: ”Mukava hypätä taas arvokisajunaan”

Suomen Olympiakomitean hallitus nimesi kilpakävelijä Aleksi Ojalan Tokion olympiajoukkueeseen. Ojala osallistuu 50 kilometrin kävelyyn, joka kilpaillaan Sapporossa.

Samaan aikaan Ojalan kanssa Suomen joukkueeseen nimettiin myös painijat Elias Kuosmanen ja Arvi Savolainen sekä uimari Ari-Pekka Liukkonen. Joukkueeseen on nyt valittu kaikkiaan 18 urheilijaa.

– Tällä hetkellä meillä on valintakelpoisia urheilijoita 23. Tavoittelemme edelleen noin 50 urheilijan joukkuetta, sanoo Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki.

Ojala varmisti olympiamatkan alittamalla olympiakisojen tulosrajan ajalla 3.48.25 Euroopan joukkuemestaruuskilpailuissa Poděbradyssä Tshekissä vajaat kaksi viikkoa sitten.

– Mukava hypätä arvokisajunaan taas pienen tauon jälkeen. Valinta tuntuu hyvältä, Ojala sanoi.

Ojalan kilpailukauden seuraava etappi on maantiekävelyn SM-kisojen 35 kilometriä. Kilpailun Ojala kävelee kotikulmillaan Urjalassa sunnuntaina.

– Katsotaan, kuinka hyvin Poděbradyn 50 kilometristä on palauduttu. Ajattelin, että jos 20 kilometriä kävelevä Joni Hava lähtee hyvään vauhtiin, kävelen hänen kanssaan ja säädän sitten vauhtia sen mukaan, miltä jaloissa tuntuu, Ojala sanoi.

Urjalan SM-kisojen reitti tarjoaa Ojalan mukaan edellytykset koville tuloksille.

– Reitti on kilometrin mittainen ja kiertää Urjalan urheilukentän ympäri. Siinä on vain yksi 180 asteen käännös ja yksi kevyt nousu. Uskon, että se nopea, Ojala sanoo.

Olympiakomitean valintatiedote

Maantiekävelyn SM-kisasivut