Alasaaren seiväskulta kruunasi nuorten EM-kisat – ”Hyvä fiilis, ei voisi paremmin päivä sujua”

Juho Alasaaren kultamitali seiväshypyssä kruunasi Suomen sunnuntaipäivän ja koko kisarupeaman alle 23-vuotisten EM-kisoissa Espoossa. Alasaari voitti finaalin ennätyksellään 571.

– Hyvä fiilis, ei voisi paremmin päivä sujua. Meni suunnitelman mukaan, rento ja iloinen Alasaari kommentoi kilpailuaan.

Alasaari ylitti korkeuden 550 toisella yrityksellään, 560 ensimmäisellä, 566 vaati kolme yritystä ja lopulta 571 ylittyi heti ensimmäisellä.

Ranskan Robin Emig hyppäsi hopealla tuloksella 566, johon pääsi myös Norjan pronssimies Pål Haugen Lillefosse.

– 571 oli hyvä hyppy, meni korkealta yli. Vauhti oli hyvä, ja ponnistukseen jäi tilaa. Askelmerkkien kanssa ei ollut sekoilua. Seipään vaihtojen kanssa en pelannut, vaan menin tekniikka edellä. Ei tämä niin vakaa hommaa ole, humoristinen hyppääjä letkautteli.

Kestomenestyjä nuorten arvokisoissa, valmentajan ennätys meni rikki

Laihian Lujaa edustava Alasaari täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Viime vuonna hän hyppäsi hopeaa alle 19-vuotisten MM-kisoissa Kolumbian Calissa tuloksella 560, ja hopeaa tuli myös vuotta aikaisemmin Kenian Nairobissa tuloksella 535. Espooseen tullessaan hänen kauden parhaansa oli 555.

– Nyt tuli sitten kultaa, ja se tuntuu hyvältä.

Alasaaren tulos sivuaa Suomen alle 23-vuotisten SE-tulosta, joka on Jani Lehtosen nimissä. Lehtonen hyppäsi myöhemmin myös yleisen sarjan SE:n 582, josta on kulunut aikaa jo 30 vuotta. Kaikkien aikojen Suomen tilastossa Alasaari nousi jaetulle kuudennelle sijalle.

Alasaarella on ollut kilpailu valmentajansa Mikko Latvalan ennätystä 566 vastaan.

– Monta kertaa sitä olen yrittänyt 567:n korkeudesta. Nyt kun taululle laitettiin 566, niin ajattelin että ei hyvää päivää. Onneksi meni sitten viisi senttiä korkeammalta, Alasaari lateli.