Alanen jäi kaipaamaan lisämetriä, Pulkkinen lähellä ennätystä, Kortetmaa: ”Alku oli pehmeä” – Alasaaren ja Kujanpään MM-taival päättyi karsintaan

Anni-Linnea Alanen heitti Budapestin MM-kisojen naisten keihäänheiton karsinnassa ensimmäisessä ryhmässä, jossa hän sijoittui 10:nneksi tuloksella 58,60.

Karsintaraja oli 61,50, jonka ylitti Alasen ryhmässä peräti viisi heittäjää, parhaimpana Latvian Līna Mūze-Sirmā 63,50:n kaarella.

Alanen aloitti kilpailunsa tuloksin 53,66 ja 54,79. Paras heitto tuli kolmannella ja viimeisellä kierroksella.

– Ensimmäiset heitot olivat tosi huonoja, liian varovaisia. Lähdin varmistelemaan liikaa. Viimeinen oli sitten ainoa kunnollinen perusheitto, Alanen kertoi.

– 58 metriä MM-kisoissa, siihen voi olla osittain tyytyväinen. Totta kai olisin toivonut vähintään metrin lisää pituutta, ja se olisi voinut riittää finaaliin.

Kokonaistulokset tulevat vasta toisen ryhmän jälkeen, mutta oman ryhmän kymmenes sija ja 58 metriä ei riitä jatkoon. Metriä pitempi kaari olisi saattanut sen tehdä.

– Juoksun loppu olisi pitänyt tulla paremmin, jotta olisi päässyt paremmin heittoasentoon. Olihan tuolla kuuma. Juoksuun se saattoi vaikuttaa, ja lihakset olivat vähän tyhjän tuntuiset, mutta ei se siitä jäänyt kiinni, Alanen kertasi kilpailuaan.

Pulkkinen lähellä ennätystä: ”Juoksu tuntui hyvälle”

Anniina Kortetmaa ja Aino Pulkkinen toivoivat ennen 200 metrin alkueriä, että heidän vauhtinsa riittäisi omiin ennätyksiin. Kortetmaan ennätys on 23,22 ja Pulkkisen 23,36, jotka he juoksivat pari viikkoa sitten.

Aivan tavoitteet eivät toteutuneet, mutta molemman pääsivät kuitenkin lähelle toivomaansa tulosta, kun Pulkkinen juoksi ajan 23,36 ja Kortetmaa 23,52. Pulkkinen oli eränsä kahdeksas ja Kortetmaa seitsemäs, kun erien kolme parasta pääsi suoraan jatkoon välieriin. Aikavertailun kautta 24 juoksijan välieriin vaadittiin vähintään aika 23,02.

– Juoksu tuntui ihan hyvältä. Toki lopussa vaikuttaa, kun näkee että muut menevät jo kaukana. Mutta siinä oli brasilialaisjuoksija lähellä, niin se antoi apua omaan juoksuuni, Pulkkinen kertoi kisatunnelmiaan.

– Tähän kuumuuteen olen jo tottunut. Osasin säätää verryttelyä, ettei se mene liian pitkäksi ja olo löysäksi.

Pulkkinen oli tyytyväinen lähelle ennätystään yltäneestä juoksustaan, ”näin isoissa kisoissa, missä en ole aikaisemmin ollut”. Kaiken lisäksi juoksussa oli jonkin verran vastatuulta.

Kortetmaa: ”Alku oli pehmeä, ei ollut ihan parasta”

Kortetmaalle MM-juoksu oli uusi kokemus. Kotimaan kisoissa hän on yleensä tullut kaarteesta suoralle ensimmäisenä, jonka jälkeen juoksu on ollut helppo pitää rentona. Nyt edessä ja rinnalla oli iso joukko juoksijoita ja omaan juoksuun piti keskittyä eri tavalla.

– Alku oli pehmeä, ei ollut ihan parasta. Metrin vastatuuli näkyy vähän ajassa. Juoksun loppu tuli kuitenkin nyt hyvin, Kortetmaa kertoi.

Sprintterikaksikon kausi jatkuu Ruotsi-ottelussa, jossa heillä on iso rooli monipuolisina juoksijoina ja viesteissä.

Alasaari lähellä 555:n ylitystä

Juho Alasaaren ja Urho Kujanpää tie Budapestin MM-kisoissa päättyi seiväshypyn karsintakilpailuun. Alasaari ylitti 535 ja oli lähellä 555:n ylitystä. Kujanpää jäi ilman tulosta, kun yritykset korkeudesta 535 eivät onnistuneet.

– Se oli taistelemalla tullut ylitys, Alasaari totesi 535:n ylityksestään.

Alasaari totesi, ettei kisaa edeltänyt verryttely hyppyineen ollut ”mikä unelma verkka”.

– Siitä se kisa kuitenkin lähti ja sain oikeasti hyviä hyppyjä siihen 555:een.  Olen osaksi tyytyväinen ja osaksi pettynyt, kun ne eivät menneet yli, Alasaari totesi.

Alasaari vaihtoi seivästä 555:een, teki sillä kaksi yritystä ja vaihtoi sitten seipään vielä kolmanteen yritykseen,

– Varmaan toinen yritys oli lähimpänä ylitystä, mutta ne kaikki hypyt olivat sellaisia, joilla olisi voinut mennä yli, jos joku pikku säätö johonkin suuntaan olisi onnistunut.

– Ne pari ensimmäistä hyppyä menivät niin sanotusti läpi ja sitten otin isomman seipään ja se löi vähän näpeille, enkä päässyt siinä niin hyvin seipään mukaan kuin olisi kuulunut.

Kujanpää: ”Vire oli hyvä, kun kisahyppyihin läksin”

Kujanpää jäi karsintakilpailussa ilman tulosta. Hän pudotti kolme kertaa aloituskorkeudesta 535.

– Ensimmäinen meni plörinäksi ja sitten meni läpi. Siinä se lyhyesti oli, Kujanpää totesi.

– Vire oli hyvä, kun kisahyppyihin lähdin, mutta sitä voi sitten spekuloida oliko liian löysä seiväs, Kujanpää sanoi.

– Hyppään tuolla seipäällä yleensä 550:n korkeuksia, eli sen pitäisi olla ihan riittävä. Myös kilpailupaikka oli hyvä ja eikä pieni vastatuuli vaikuttanut.

Seiväsfinaaliin meni 13 hyppääjää, jotka kaikki ylitti 575. Karsinnan kärkipaikan jakoivat Ruotsin Armand Duplantis, Yhdysvaltain Christopher Nilsen, Filippiinien Ernest John Obiena ja Australian Kurtis Marschall.