Aku Partanen: Kesän 5000 metrin kisat tervetulleita

Aku Partanen: Kesän 5000 metrin kisat tervetulleita

Elokuisissa Pekingin MM-kilpailuissa Suomella on ensi kertaa sitten vuoden 1999 kolme kävelijää 50 kilometrin matkalla. Kävelyn nousukiito näkyy myös kotimaassa, sillä kesäkuiset Marskin kisat Lappeenrannassa ja Paavo Nurmi Games Turussa järjestävät miehille 5000 metrin kilpailut.

– Se on tosi kiva, kun pääsee kesällä kilpailemaan. Vitonen käy pienestä tehoharjoituksesta, sanoo MM-kilpailuihin jo valittu Aku Partanen.

Tyytyväinen kilpailun järjestäjien ratkaisuun on myös kävelyn lajivalmentaja Marko Kivimäki. Hänen mielestään kesään mahtuisi lyhyitä ratakisoja enemmänkin.

– Se on oikein kannatettavaa toimintaa. Miesten 5000 ja naisten 3000 metrin kilpailut on helppo sijoittaa urheilijoiden ohjelmaan, Kivimäki sanoo.

Kotimaan kärkikävelijöiden seuraava kiinnekohta on 17. toukokuuta  Espanjassa kilpailtava Euroopan cup. Partanen, Jarkko Kinnunen, Aleksi Ojala ja Matias Korpela taittavat Murciassa 20 kilometriä. Korpela varmisti kisamatkan kävelemällä hiljattain Podebradyssä 20 kilometrin ennätyksekseen 1.29.35.

Euroopan cupin 50 kilometrin kilpailussa on mukana Eemeli Kiiski. Murciaan suuntaa myös Luganossa kevättalvella 10 kilometrin ennätyksensä 48.45 tehnyt 17-vuotias Henrika Parviainen, joka osallistuu naisjunioreiden kilpailuun.

– Muiden naisjunioreiden osalta tilanne on vielä hieman auki, Kivimäki sanoo.

 

Partanen vuoristosta Euroopan cupiin

Partaselle Euroopan cupin kilpailu on sikäli mielenkiintoinen, että sitä edeltää kolmen viikon vuoristoleiri Granadassa, Espanjassa. Leirillä hän asuu yli 2000 metrissä merenpinnasta, mutta tekee harjoitukset merenpinnan tasolla

– Näin siksi, ettei tarvitse tinkiä treenien vauhdeista, kuten kävisi, jos treenaisi ylhäällä. Partanen sanoo.

Kävelijän toiveissa on parantaa Murciassa 20 kilometrin ennätystään 1.25.55, joka on peräisin kolmen vuoden takaa.

– Jonkun verran olen 20 kilometriä ottanut huomioon harjoittelussa. Olen tehnyt 20 ja 25 kilometrin tasavauhtisia lenkkejä ja sitten lyhyempiä vetoja.