Aku Partanen käveli maailmantilaston kakkoseksi – Ella Rautawaara rikkoi 17-vuotiaiden SE:n

Lappeenrannan Motonet GP:n 5000 metrin kävelyssä tehtiin hurjia tuloksia. Järjestävän seuran Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aku Partanen käveli maailman vuositilaston toiseksi parhaan ajan 18.43,78.

– Tavoitteena oli kävellä 3 minuutin ja 45 sekunnin kilometrejä ja pystyin hyvin pitämään vauhdin. Harmittaa vaan, kun oma ennätys jäi lähelle, Partanen sanoi.

Partanen jäi omasta Suomen ennätyksestään vain muutaman sekunnin päähän. Viisi vuotta sitten Espoossa hän käveli ulkoratojen SE:n 18.43,17 ja viime vuonna Liikuntamyllyssä 18.39,01.

– Olen ollut alppimajassa korkeanpaikan leirillä koko heinäkuun, joten nyt ei ollut sen kummempia tavoitteita. Se oli minulle arvokasta, että täällä oli kansainväliset tuomarit ja sain sitä kautta arvokasta palautetta tekniikasta, kun ei tuollut punaisia lappuja, Partanen sanoi.

Partanen on jo valittu elokuisten Budapestin MM-kilpailujen joukkueeseen, joten kaikki harjoittelu tähtää sinne.

– Tämä ja Kalevan kisat ovat viimeiset kilpailut ennen MM-kisoja. Tuntuu hyvältä, kun olen jokaisessa kilpailussa tällä kaudella pystynyt parantamaan edellisestä, Partanen totesi.

Hyvät tulokset Lappeenrannassa kävelivät myös Partasen jälkeen toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Espoon Tapioiden Joni Hava ja Jaakko Määttänen, joiden ajat olivat 19.51,18 ja 20.02,56.

Rautawaara rikkoi itseään vanhempienkin ikäluokan SE:n

Naisten 5000 metrin voittoon käveli Espoon Tapioiden vasta 14-vuotias lahjakkuus Ella Rautawaara, jonka aika 22.18,84 on uusi Suomen ennätys niin 15-vuotiaiden, kuin 17-vuotiaidenkin ikäluokassa.

– Oma tavoite oli alittaa 22.20. Kävely onnistui täydellisesti. Lähdin aika reippaasti, mutta oli hyvä kulku jo ennen kisaa eilen ja nyt aamulla. Jalat olivat kevyet, Rautawaara sanoi.

15-vuotiaiden entinen SE oli 22.42,57, jonka Rautawaara käveli heinäkuun alussa Jämsän kestävyyskarnevaalissa. Uusi SE on myös 15-vuotiaiden tämän vuoden kärkitulos maailmassa.

17-vuotiaiden entinen SE 22.23,50 oli Taika Nummen nimissä vuodelta 2014. Itseään vanhempien 17-vuotiaiden tämän vuoden maailmantilastossa Rautawaaran aika sijoittuu toiselle tilalle.

Lappeenrannassa toiseksi kävellyt naisten hallitseva Suomen mestari Enni Nurmi hävisi nuorelle seuratoverilleen lähes 50 sekuntia. Nurmen aika oli 23.08,22.