Aku Partanen jahtaa ennätystä Dudincessa

Nuori

Kävelijä Aku Partaselle Dudincen huominen 50 kilometrin kilpailu on kuntotesti ja oppimatka, joka hänen toivomansa mukaan poikii roiman ennätyksen.

– Nyt on sikäli hyvä tilanne, että harjoittelu meni hyvin myös helmikuussa, päinvastoin kuin viime vuonna. Siksi tarkoitus on lähteä alle kolmen tunnin ja 50 minuutin vauhtiin, Partanen sanoo.

Partasen ennätys on viime kesänä EM-kisoissa kävelty 3.52.58. Kävelijä on ennätyskunnossa myös valmentajansa Valentin Konosen mielestä.

– Aku on mennyt viime vuodesta paljon eteenpäin, ja on reilusti ennätyskunnossa. Tärkein syy siihen on, että on löydetty harjoitteluun tasapaino. Harjoitusten teho ja vaativuus ovat juuri oikealla tasolla ja Aku on ollut terve syksystä lähtien, Kononen sanoo.

Huomiseksi Dudinceen on luvattu aamuksi viileää vain muutaman plusasteen säätä, mutta kisan aikana sää lämpenee noin 12 plusasteeseen.

– Aika ideaali keli siis, Partanen sanoo.

Partanen on jo valittu Pekingin MM-joukkueeseen, joten hän olisi voinut halutessaan kävellä päämatkansa vasta elokuuussa.

– Minä tykkään kävellä kaksi 50 kilometrin kilpailua kaudessa. Siinä saa kokemusta ja se on myös eräänlainen kuntotesti. Näkee mitä pitää vielä tehdä kesää varten.

Dudincen kilpailussa ovat mukana myös Konosen valmentama Eemeli Kiiski ja Reima Salosen valmentama Aleksi Ojala. Kumpikin tavoittelee MM-kisarajan 4.02.00 alitusta.

– Aleksi on harjoitellut hyvin koko vuoden ja on käsitykseni mukaan jopa 3.55:n kunossa. Myös Kiiski on potentiaalinen rajan tekijä, Kononen arvioi.