Aku Partanen ja Aleksi Ojala nousivat Hakaurheilijoiden joukkoon

Kävelijät Veli-Matti ”Aku” Partanen ja Aleksi Ojala nousivat Hakaurheilijoiden joukkoon Antalyassa Turkissa käydyn kävelyn MM-joukkuekilpailun jälkeen. Hakaurheilijaksi pääsee, kun on saavuttanut kansainvälisissä arvokisoissa, maaotteluissa tai SM-kisoissa yhteensä 20 pistettä.

Partanen ja Ojala saavuttivat tuon pistemäärän, kun Suomen joukkue sijoittui MM-kilpailussa seitsemänneksi, eli pistesijalle.

Partanen kertoo jo tovin miettineensä, milloin pisteet riittävät Hakaurheilijaksi.

– Olen sitä miettinyt, kun minulla on jäänyt Ruotsi-otteluita ja Kalevan kisoja väliin. Tämä on nyt siitä kiva tunnustus, että se on tullut monen saavutuksen kautta. Tähän on kuljettu pidempi tie. Pisteitä on ropissut sieltä täältä, Partanen totesi.

Mieluisa uutinen Hakaurheilijaksi pääsy oli Ojalallekin.

– Sen jälkeen, kun Jarkko Kinnunen pääsi Hakaurheilijaksi, rupesin katselemaan, että tuolle listalle minäkin haluan. Se on kunnia. Listalla on suht kovia nimiä, Ojala tuumi.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Partanen on Hakaurheilija numero 354. Partasella on koossa 21 pistettä. Urjalan Urheilijoita edustava Ojala on Hakaurheilija numero 355. Pisteitä Ojalalla on 20. Hakaurheilijatilaston kärkikolmikko on Tero Pitkämäki, Paavo Nurmi ja Lasse Virén pistein 270, 220 ja 186.

Hakaurheilijatitteliin ei liity rahallista korvausta vain kunniamerkki. Hakaurheilijajärjestelmä syntyi 1960-luvulla, kun Suomen Urheiluliiton toiminnanjohtaja Kalevi Kotkas halusi rakentaa Ruotsin Stora Grabbar -kunniamerkkijärjestelmän tapaisen systeemin pelkästään yleisurheilulle.