Akillesvamma vie Samuelssonin kilpailutauolle –radalle loppukesästä?

Akillesvamma vie Samuelssonin kilpailutauolle –radalle loppukesästä?

Pikajuoksija Samuli Samuelsson on sivussa ainakin osan alkavan kesän kilpailukaudesta. Samuelssonilla on pieni repeämä vasemman jalan akillesjänteessä.

Repeämä tuli harjoitusleirillä Teneriffalla, josta juoksija tuli ortopedi Jari Syrjäsen tutkittavaksi Suomeen.

– Kuvauksissa jänteestä löytyi todella pieni pitkittäisrepeämä. Nyt odotetaan, kunnes se on oireeton. Sen jälkeen aloitetaan kuntouttavat liikkeet. Niiden toteutuksessa minulla on fysioterapeutti apuna, Samuelsson sanoo.

– On mahdollista, että pystyn juoksemaan vielä loppukesästä. Se on tietysti eri asia, missä kunnossa olen. Jos kuntoutus ei etenisi hyvin, akilleksen seutua putsataan.

Ikaalisten Urheilijoita edustava Samuelsson, 22, on kotimaisen pikajuoksun kärkinimi. Hän oli viime kesänä alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa 100 metrillä neljäs ja 4 x 100 metrillä pronssilla. Kalevan kisoista on koossa seitsemän mitalia.

Nuorta juoksijaa vamma harmittaa, mutta samaan aikaan hän on jo suunnitellut, kuinka kuntoutuksesta voidaan ottaa kaikki irti tulevia vuosia ajatellen.

– En ole menossa peiton alle masentumaan. Vammat ovat osa urheilua ja minä olen niiltä tähän asti säästynyt. Nyt kuntoutuksen aikana on mahdollista laittaa nilkan huono liikkuvuus sekä nilkan ja pohkeen seudun venyvyys kuntoon, Samuelsson sanoo.