Aituritrio Hurske, Neziri ja Bogdanoff kiihdytti EM-finaalipaikkajahtiin

Aituritrio Hurske

Suomen EM-hallijoukkkueen naisaiturit Reetta Hurske, Nooralotta Neziri ja Matilda Bogdanoff tavoittelevat finaalipaikkoja 60 metrin aitojen välierissä Glasgow´ssa sunnuntaina.

Hurske ja Neziri olivat lauantaina omissa alkuerissään toisia ja yhteisajoissa alkuerien neljänneksi ja viidenneksi nopeimmat. Kaksikko juoksi ajat 8,06 ja 8,07. Bogdanoff aitoi jatkoon aikavertailusta ajalla 8,20.

Hurske ja Neziri arvioivat, että välierissä finaalipaikoista tulee tasainen taistelu, jossa ei välttämättä tarvita alle 8 sekunnin aikaa.

– Se on kuitenkin selvä, ettei tuollaista aikaa halua juosta välierissä, Hurske totesi omaan alkueräjuoksuunsa viitaten.

Hurske ei ollut juoksuunsa tyytyväinen muuten kuin, että jatkopaikka varmistui.

– Vähän oli tahmea tuntuista, ja ponnistava jalka oli vähän löysä. Lähdössäkään ei jostain syystä ollut sellaista samaa imua kuin joskus, Hurske tuumi.

Myös Neziri oli tyytymätön lähtöönsä.

– Alku oli pehmeä, mutta muuten tasapainoinen juoksu. Aikakin oli ok alkuerään. Tärkeintä oli päästä jatkoon, Neziri sanoi.


neziri_nooralotta_glasgow.jpg

Nooralotta Neziri totesi, että välieriin henkisesti helpompi lähteä kuin alkueriin.

,

Neziri: Alkuerä toi terävyyttä

Nezirillä oli tällä viikolla pientä flunssan oiretta, mutta se saatiin kuriin.

– Olen kuitenkin sen takia ollut sen verran ”levynä”, että tällä juoksulla sain nyt hyvin jalkoihin terävyyttä välieriä varten. Muutenkin minusta alkueräjuoksu on aina ollut se vaikein. Välieriin on helpompi lähteä, Neziri sanoi.

Bogdanoff oli eränsä neljäs ja kertaili omaa juoksuaan samantapaisissa tunnelmissa kuin Neziri ja Hurske.

– On ollut vähän vaikea päivä. Juoksun alku ei ollut hyvä, mutta kolmannen aidan jälkeen pääsin hyvin rytmiin kiinni, Bogdanoff tuumi ja oli jatkopaikkaan tyytyväinen.

Alkuerissä Hollannin Nadine Visser oli ainoa juoksija, joka alitti 8 sekuntia ajalla 7,99. Ranskan Solene Ndama ja Saksan Cindy Roleder olivat toiseksi nopeimmat ajalla 8,04, joka sivuaa Bogdanofiin ennätystä.

Millaisin ajatukset kohti finaalia?

– Omaa hyvää juoksua lähden tekemään. Ei ole kokemusta tällaisesta kahden päivän kilpailusta. Täytyy katsoa miten kroppa siihen reagoi, Bogdanoff sanoi.

Sunnuntai on finaaliin yltäville aitureille pitkä päivä. Välierät ovat kello 11.25 paikallista aikaa ja loppukilpailu illalla kello 18.25

,


bogdanoff_matilda_glasgow.jpg

Matilda Bogdanoff nousi ajalla 8,20 välieriin EM-halleissa.