Aitajuoksija Annimari Kortteen urasta julkaistaan keväällä kirja

Annimari Korte – Yli kaikkien aitojen ilmestyy toukokuussa 2021 Tammen kustantamana. Teos kertoo suurten vaikeuksien kautta maailman huipulle nousseen urheilijan tähänastisen elämäntarinan.

Keihäsmenestykseen tottunut suomalainen urheilukansa on kääntänyt katseensa heittopaikoilta aidatulle maalisuoralle. Naisten 100 metrin aitajuoksusta on tullut yleisurheilun uusi menestyslaji ja Annimari Kortteesta yksi yksilölajien suomalainen kärkinimi.

Kortteen tie  menestykseen on ollut täynnä vaikeuksia. Huippulahjakkuuden ura katkesi nuorena loukkaantumisten takia, ja hän ehti olla lähes viiden vuoden mittaisella kilpailutauolla. Vakavat terveysongelmat olivat viedä uransa keskeyttäneen urheilijan hengen.

Kesällä 2019 Korte rikkoi 100 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen. Viime kaudella hän voitti uransa ensimmäisen aikuisten Suomen mestaruuden ja oli  lajissaan maailmantilaston viides. Nyt unelma elää ja edessä siintävät Tokion kesäolympialaiset 2021.

Korte kertoo tarinansa Mika Saukkosen kirjoittamassa kirjassa Yli kaikkien aitojen. Teos julkaistaan toukokuussa 2021. Korte toivoo kirjan inspiroivan ja antavan voimaa heille, jotka ovat kokeneet elämässään vaikeita aikoja.

”On ollut mielenkiintoista käydä läpi vaikeita vuosia elämästä, jotka nyt tuntuvat todella kaukaisilta. Tuntuu, että se oli eri elämää. Olin eri ihminen. Kirjan kirjoittaminen on auttanut prosessoimaan kaikkea mitä olen käynyt läpi ja antanut entistä enemmän uskoa ja motivaatiota tulevaan”, Korte sanoo.

Yli kaikkien aitojen kertoo Kortteen uran vaiheet ja avaa hänen sielunmaisemaansa. Teos kertoo, miten entisestä koulukiusatusta on tullut yksi Suomen suosituimmista urheilijoista. Se paljastaa kovan ja määrätietoisen, itsepäisenkin urheilijan. Ja herkän ja haavoittuvaisen ihmisen.

Mika Saukkonen (s. 1966) on urheilutoimittaja ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut aiemmin elämäkerran telinevoimistelija Jari Mönkkösestä ja jääkiekkoilija Timo Jutilasta.

Kirjan kustantaja Tammi on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä.

Lähde: Tammen tiedote