Aino Aalto ja Carmen Welling finaaliin – Ikäheimo 12:s, Paasonen kaatui ja oli 13:s

Aino Ikäheimo oli moukarinheiton finaalissa kahdestoista ja Heidi Paasonen kaatui heti kilpailun alussa syntyneessä ruuhkassa ja oli kolmastoista 2000 metrin estejuoksussa Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Slovakian Banská Bystricassa torstaina.

Ikäheimo heitti 51,27 ja kaatumisessa kyynärpäähän ja kylkeen ruhjeita saaneen Paasosen aika oli 7.27,73.

Tyttöjen 2000 metrin estejuoksun voitti Espanjan Greta Guerrero ennätyksellään 6.43,52. Moukarinheiton kärkisijan vei Ruotsin Patricia Kamga, joka paransi viimeisellä heitolla ennätystään 86 senttiä lukemiin 65,92.

Tyttöjen korkeushypyn karsinnassa Vehmaisten Urheilijoiden Aino Aalto ylitti 170 kuten lähes kaikki finaaliin edenneet hyppääjät. Finaalipaikkaan riitti 165. Aallon ennätys on ulkoradoilla 172 ja hallissa 173.

Heidi Paasosen kyynärpää ja kylki kokivat kovia 2000 metrin estejuoksun finaalin alussa tulleessa kaatumisessa. Carmen Welling eteni kuulakarsinnasta finaaliin.

Welling finaaliin, Salminen ennätysvauhdissa

Turun Urheiluliiton Carmen Welling työnsi tyttöjen kuulantyönnön karsinnassa 3 kilon kuulaa 14,20. Hän eteni finaaliin karsinnan neljäntenä. Karsinnan voitti tshekki Julia Michalowska, joka työnsi 15,79. Toinen 15 metrin karsintarajan rikkoja oli Kreikan Maria Rafailidou oli tuloksella 15,20.

Tyttöjen 100 metrin aitajuoksun alkuerissä Olivia Kärki oli erässään kolmas ajalla 14,13. Finaaliin menivät erien kaksi parasta ja kaksi aikavertailusta, josta jatkoon vaadittiin 13,96. Noormarkun Nopsaa edustava Kärki on tänä vuonna juossut matkan ajassa 14,00. Ruotsin Esther Sahlqvist oli alkuerien nopein ennätyksellään 13,49.

Poikien 200 metrin alkuerissä Lahden Ahkeran Matias Salminen paransi sekunnin sadasosalla ennätystään ajalla 22,62. Se toi erässä kolmannen sijan. Finaaliin menivät erien kaksi parasta ja kaksi aikavertailusta, josta jatkopaikka edellytti 22,46:tta.

Yleisurheilutuloksia/kv.

Banská Bystrica, Slovakia:

Alle 17-v. Euroopan nuorten olympiafestivaalien suomalaistulokset torstaina:

Loppukilpailut:

Tytöt, 2000 m ej: 1) Greta Guerrero Espanja 6.43,52, 2) Karolina Jarosova Tshekki 6.47,62, 3) Ceren Kilic Turkki 6.51,32,…13) Heidi Paasonen Suomi 7.27,73.

Moukari (3kg): 1) Patricia Kamga Ruotsi 65,92, 2) Marie Rougetet Ranska 61,95, 3) Zuzana Stejfova Tshekki 61,53,…..12) Aino Ikäheimo Suomi 51,27.

Alkuerät ja karsinnat:

Pojat, 200 m, alkuerät, (erien 2 parasta ja 2 aikavertailusta finaaliin): Erä 1 (-1,4 m/s): 1) William Trulsson 21,68, 2) Daniel Alexovics Unkari 22,22, 3) Matias Salminen 22,62. Salminen ei edennyt finaaliin.

Tytöt, 100 m aj, alkuerät (erien 2 parasta ja 2 aikavertailusta finaaliin), erä 3 (+0,2 m/s): 1) Viktorie Janska Tshekki 13,93, 2) Mia Wild Kroatia 14,12, 3) Olivia Kärki Suomi 14,13. Kärki ei selviytynyt finaaliin.

Korkeus, karsinta (karsintaraja 183): 1) Jana Koscak Kroatia, Valeria Smirnova Viro, Mia Bourscheid Luxemburg, Nikolina Pejatovic Serbia ja Ella Oluchi Obeta Saksa 170, 6) Loreta Berzina Latvia 170, 7) Aino Aalto Suomi 170. Aalto eteni finaaliin.

Kuula (3 kg), karsinta (karsintaraja 15,00): 1) Julia Michalowska 15,79, 2) Maria Rafailidou Kreikka 15,20, 3) Karolina Machova Tshekki 14,84, 4) Carmen Welling Suomi14,30. Welling eteni finaaliin.