Aila Ahonen ja Tuomas Näsi SUL:n varapuheenjohtajiksi

Aila Ahonen ja Tuomas Näsi valittiin Suomen Urheiluliiton (SUL) varapuheenjohtajiksi liiton hallituksen kokouksessa Helsingissä keskiviikkona. Ahonen nimettiin ensimmäiseksi ja Näsi toiseksi varapuheenjohtajaksi.

Liiton valiokuntien puheenjohtajiksi nimettiin Pekka Kuusisto kilpailuvaliokuntaan, Ringa Ropo eettiseen valiokuntaan, Ari Pietarinen järjestövaliokuntaan, Kalle Husso seurapalveluvaliokuntaan, Antti Pihlakoski kansainvälisten asioiden valiokuntaan, Lars Fagerholm valmennusvaliokuntaan ja Tanja Komulainen terveysvaliokuntaan.

Valiokuntien puheenjohtajat tekevät esityksen valiokuntiensa kokoonpanosta 10. helmikuuta mennessä.

Niiden hallituksen jäsenten roolituksesta, jotka eivät ole valiokunnan puheenjohtajia, päätettiin, että Näsi on järjestövaliokunnassa, Ahonen kansainvälisten asioiden valiokunnassa ja Kirsi-Marja Koskela seurapalveluvaliokunnassa. Riikka Pakarisen ja Pekka Lundmarkin vastuulla ovat yhteiskuntasuhteet. Hallitus päätti myös, että Poikaprojekti yhdistetään seurapalveluvaliokuntaan.

Pihlakoski SUL:n ehdokas WA:n ja EA:n vaaleissa  

Kokouksessa hallitus päätti, että SUL:n ehdokas Euroopan yleisurheiluliiton (EA) ja Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) hallitusvaalissa on Antti Pihlakoski. EA:n vaalit ovat huhtikuussa ja WA:n valinnat tehdään elokuussa.

Hallitus hyväksyi SUL:n Hyvä hallinto, hallinto- ja taloussäännön ja kilpailumanipulaation torjuntaohjelman sekä Kalevan kisojen minimitulostavoitteen ja järjestämissopimuksen vuodelle 2026. Liiton jäsenyyttä hakeneet Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat ry ja Kunto-Pirkat ry:n hyväksyttiin SUL:n jäseneksi.

SUL:n edustajiksi Pohjoismaiseen kongressiin Kööpenhaminaan (10.–11.3.) nimettiin Aila Ahonen ja Mika Muukka. Euroopan yleisurheiluliiton (EA) kongressissa Belgradissa (20.–23.4.).

Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) kongressissa Budapestissa (15.–18.8.) SUL:n edustajia ovat Aila Ahonen ja Harri Aalto. Ahonen valittiin SUL:n edustajaksi myös EA:n Safeguard -ohjelmaan.