Aikuisurheiluliiton hallimestaruuskilpailut Jyväskylässä

Aikuisurheiluliiton hallimestaruuskilpailut Jyväskylässä

LIVE-Tulospalvelu

Suomen Aikuisurheiluliiton hallimestaruuskilpailut järjestetään viikonloppuna 7.-8. maaliskuuta Jyväskylän Hipposhallissa. Aikuisurheiluliiton Suomen mestaruuksista kilpailtiin Jyväskylässä viime kesänä Harjulla ja nyt ovat vuorossa myös hallimestaruuskilpailut. Edelliset hallimestaruuskilpailut käytiin Jyväskylässä vuonna 2005.

Nuorimmat osallistujat kilpailevat 30-vuotiaiden ikäluokassa ja vanhimmat 95-vuotiaiden ikäluokassa. Jyväskylään on ilmoittautunut kaikkiaan 727 urheilijaa. Järjestävästä seurasta Jyväskylän Kenttäurheilijoista kilpailijoita on kaikkein eniten, peräti 73 urheilijaa.

Kilpailuihin osallistuvat mm. 1970-luvun olympiamitalisti ja 2000-luvun valtiovarainministeri Antti Kalliomäki 65-vuotiaiden miesten seiväshyppyyn ja suomalaisen naisurheilun pioneeri, Hakamiesurheilija Eila Mikola, joka on ilmoittautunut 80-vuotiaiden naisten 60 metrin juoksuun, pituushyppyyn, kuulantyöntöön sekä painonheittoon.
 

Maailmanennätystä hallussaan pitäviä urheilijoita ovat Kirsi Koro 35-vuotiaiden naisten heittolajeissa, Vesa Mäki 65-vuotiaiden miesten juoksu- ja hyppylajeissa, Stig Bäcklund 75-vuotiaiden miesten hyppylajeissa, Leo Saarinen 85-vuotiaiden miesten heittolajeissa sekä teräsvaari Ilmari Koppinen 95-vuotiaiden ikäluokassa.

Yleisessä sarjassa Suomen mestaruuksia voittaneita tai Suomea kansainvälisissä yleisen sarjan arvokilpailuissa edustaneita urheilijoita on mukana suuri joukko eri vuosikymmeniltä, mm. pikajuoksija Samsa Tuikka, korkeushyppääjä Matti Nieminen, seiväshyppääjä Risto Ivanoff, kuulantyöntäjä Asta Ovaska, kiekonheittäjä Kati Siltovuori tai keihäänheittäjä Esko Kuutti.

 

Kilpailut alkavat sekä lauantaina että sunnuntaina aamukymmeneltä. Yleisöllä on Hipposhalliin vapaa pääsy seuraamaan elämänkaarensa kaikissa vaiheissa urheilullisia ihmisvartaloita ja eri sukupolvien urheilijoiden rehtejä kamppailuja Suomen mestaruuksista.

Uutuutena kilpailujen yhteydessä on myös Terveystori, missä tarjotaan yleisölle terveyteen liittyvää informaatiota, lihaskuntotestejä sekä oman kunnon ja hyvinvoinnin mittauksia – kenties mahdollisille tuleville aikuisurheilijoille?

 

JYVÄSKYLÄ 7.-8.3.2015 Aikuisurheiluliiton hallimestaruuskilpailut