Aikuisurheilijoiden EM-kilpailut 23.-28.3.

Netti-TV Torunin EM-kilpailuista

Euroopan aikuisurheiluliitto (European Masters Athletics) järjestää tänä vuonna kymmenennen kerran Euroopan hallimestaruuskilpailut. Kilpailupaikka on Puolassa sijaitseva keskiaikainen Toruńin hansakaupuki, joka on yksi Yhdistyneiden Kansakuntien maailmanperintökohteista.

Mukana ovat kaikki keskeiset Euroopan maat ja osallistujamäärä on hallikilpailuiksi erittäin suuri. EM-kilpailuihin osallistuu noin 2400 urheilijaa 42 eri maasta. Nuorimmat kilpailijat ovat 35-vuotiaita ja vanhimmat yli 100-vuotiaita.

Suomen joukkueen vahvuus on 93 urheilijaa. Määrä on 14 urheilijaa enemmän, kuin edellisissä EM-kilpailuissa kaksi vuotta sitten Baskimaan pääkaupungissa San Sebastiánissa. Suomen joukkueeseen kuuluu 68 miestä ja 25 naista. Naisten osuus on merkittävästi vahvistunut, sillä edellisissä EM-kilpailuissa heitä oli vain 14.

Suomalaiset osallistuvat kaikkiin lajeihin. Eniten suomalaisia kilpailee 60 metrin pikajuoksussa, yhteensä 23. Kaksi vuotta sitten suomalaisurheilijat saavuttivat 57 mitalia, joista 23 oli kultaisia. Tällä tuloksellaan Suomi sijoittui maiden välisessä mitalitilastossa viidenneksi. Toruńissa Suomen joukkueen tavoitteena on säilyttää asemansa viiden parhaan maan joukossa.

TORUN (POL) 23.-28.3.2015 Aikuisurheilijoiden Euroopan hallimestaruuskilpailut

Osallistujaluettelo: