Aidanpää toviksi sivuun kilpailuista, kuumeilu ja väsymys kiusana

Aidanpää toviksi sivuun kilpailuista

Pika-aituri Ida Aidanpää antaa piikkareiden olla sivussa ainakin tovin, eikä ole mukana Kalevan kisoissa. Kesäkuusta jatkunut mystinen väsymys ja kuumeilu estävät kunnon harjoittelun ja sitten myös kilpailemisen.

– Pari viikkoa sitten olleen Orimattilan kisan jälkeen treenasin kolme päivää, mutta oireet palasivat heti. Oli pakko vetää käsijarru päälle, Aidanpää sanoo.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden aituri on kesän mittaan käynyt läpi tukun verikokeita ja tutkimuksia. Toistaiseksi syytä ongelmalle ei ole löydetty.

Aidanpää kävi keväällä hoidattamassa sydämen rakenteellisen vian niin sanotulla katetriablaatiohoidolla. Hän arveli, että kevätkesän kisoissa terävyyden puute johtui sydänvaivan talven harjoitteluun tekemistä lovista, mutta tilanne ei ole kesän vanhetessa kohentunut.

– Koko ajan on ollut sellaista ihmeväsymystä ja kuumeilua. Nyt odotan, että olen kokonaan terve ennen kuin aloitan harjoittelun. Katsotaan sitten yritänkö vielä mukaan syksyn kisoihin vai alanko harjoitella tulevaa kautta varten.

Aidanpään viime vuonna juoksema 100 metrin aitojen ennätys on 13,08.