Ahkeralta uutta verta YAG:n johtoon

Ahkeralta uutta verta YAG:n johtoon

Lahden Ahkeran järjestämää Youth Athletics Games-viikonloppu vietiin läpi neljän miehen ohjauksessa. Kilpailujen johtaja Markku Hölsö, kilpailupäällikkö Jarkko Mantila, tekninen johtaja Raiko Pousi ja Radiomäen kentästä vastannut Karri Rustholkarhu pitivät tapahtumaa pienistä aikatauluhaasteista huolimatta onnistuneena.

– Tapahtuman valmistelut aloitettiin jo viime syksynä, kun kuulimme, että Ahkeran saa kisat järjestettäväkseen. Mukana oli yli 350 vapaaehtoista työntekijää, joista iso osa on lasten isiä ja äitejä. Lähtöpyssy paukkui lähes tauotta aamusta iltaan ja pitkää päivä tehtiin kaikilla suorituspaikoilla, kilpailupäällikkö Jarkko Mantila kertoo.

Hän kiittää koko nelikon puolesta kaupungin tarjoamia suorituspaikkoja, kenttähenkilökunnan toimintaa sekä stadionin teknistä johtajaa, Mikko Heinoa (kuvassa kolmas vasemmalta). Heinon oikealla puolella kuvassa on Markku Hölsö ja vasemmalla puolella Raiko Pousi ja Karri Rustholmkarhu.

Viimehetken osallistujaryntäys yllätti

Radiomäen kentästä vastannut Karri Rustholmkarhu sanoo, että myös kaupungin vanhimpiin lukeutuvalle kentälle saatiin luotua stadionin kaltaista tunnelmaa. Kenttää rakennettiin perjantaina kuuden tunnin ajan kisakuntoon ja se palveli loistavasti nuoria yleisurheilijoita.

– Suuri joukko etenkin pienemmistä lapsista ei ollut koskaan ollut ennen kisaa kokoontumisessa, tullut johdetusti kentälle ja tehnyt suorituksensa ilman äitiä tai isää. Kokemus jäi varmasti monen mieleen, Rustholkarhu kertoi.

Kilpailujenjohtaja Markku Hölsö sanoo, että perjantain aikataulujen viivästyminen johtui järjestäjät yllättäneestä viime hetken ilmoittautumisten määrästä.

– Mukana oli yli 100 viestijoukkuetta enemmän kuin viime vuonna. Koska aikataulu oli laadittu viime vuoden pohjalta ja Eliittikisojen alkamisajankohdasta ei ollut mahdollista joustaa, osa viesteistä jouduttiin siirtämään Eliittikisojen jälkeen juostaviksi. Mutta oppia kertyi tästäkin. Tulevia tapahtumia silmällä pitäen aikataulut pitää rakentaa väljemmiksi ja näin isolla joukkueiden määrällä kisat pitäisi aloittaa tuntia aiemmin, Hölsö toteaa.

Tapahtumakokonaisuuteen Hölsö on silti erittäin tyytyväinen.

– Onhan täällä ihan loistava tunnelma. Sää suosii ja lapset ovat tyytyväisiä ja iloisia. Heillehän tätä tapahtumaa ollaan tekemässä.