Aapo Mäkiniemi, Mila Heikkonen ja Enni Virjonen voittivat triplamestaruudet – Juho Touru kiskaisi 72,28 – Aatu Kangasniemi työnsi 19,79

Loimaan Leiskun Juho Touru heitti Kuortaneella 16-17-vuotiaiden SM-kilpailujen päätöspäivänä 700-grammaista keihästä 72,28. Sillä tuloksella irtosi 17-vuotiaiden poikien Suomen mestaruus. Hopealle kiskaisi Viitasaaren Viestin Topi Räsänen tuloksella 68,90. Tourun toiseksi pisin heitto kantoi 70,09 ja kolmanneksi pisin 69,84.

– Olen tyytyväinen. Yli 70 metrin tulos on hyvä, Touru sanoi.

Hän on kohentanut ennätystään viime vuodesta peräti 13 metriä lukemiin 74,39. Touru viskasi kyseisen tuloksen toukokuussa. Viime aikoina on ollut hieman vaikeampaa.

– Tukijalka ei ole pitänyt viime aikoina niin hyvin kuin pitäisi. En saa kaikkea voimaa keihääseen, Touru harmitteli.

Tourua valmentaa Juho Järvinen, jonka ennätys miesten 800 gramman keihäällä 72,49 on melkein sama kuin valmennettavansa tämänpäiväinen voittotulos.

16-vuotiaiden poikien keihäänheiton mestariksi kiskaisi Lehtimäen Jyskeen Roope Mäkipelto ennätyksellään 66,86.

Ylivoimainen mestari Kangasniemi tuskastui sääntötulkinnasta

Nurmijärven Yleisurheilun Aatu Kangasniemi voitti 17-vuotiaiden poikien kuulantyönnön SM-kullan suvereenisti tuloksella 19,79. Poikien kuula painaa viisi kiloa.

– Lämmittelyssä työnsin kesän pisimmän verryttelytyöntöni ja kaikki näytti hyvältä. Ensimmäinen työntö kuitenkin epäonnistui täysin (17,31). Toisella kierroksella oli toimitsijoiden kanssa erilainen tulkinta ringin takareunan hyväksikäytöstä. Kenkäni hipaisi takareunaa ja työntö hylättiin. Kuula putosi 20 metrin viivalle. Ei ole koskaan ennen edes arvokisoissa minun työntöjä hylätty tällaisen takia, Kangasniemi harmitteli.

Kangasniemi pukkasi voittotuloksensa (19,79) seuraavalla kierroksella. Hänen loput tuloksensa olivat 19,66 ja 19,46. Kaksi viikkoa sitten Kangasniemi sijoittui Euroopan nuorten olympiafestivaalissa hopealle tuloksella 20,15. Siihen ja niiden kisojen jälkeiseen sairasteluun nähden Kangasniemen tämänpäiväinen tulos oli hyvä. Pyörähtämällä työntävän Kangasniemen ennätys on 20,80.

SM-hopealle tuuppasi kiekonheiton mestari Kenttäurhelijat-58:n Mico Lampinen tuloksella 16,78 ja pronssille kiekonheiton hopeamitalisti Vammalan seudun Voiman Manu Kankaanniemi tuloksella 16,26. Kumpikin teki ennätyksensä.

17-vuotiaiden poikien 1500 metriä: Kasper Björkbacka (vas.), voittaja Joonas Kumpulainen, Joonatan Venäläinen ja kilpailua johtava Eetu Valtola.

Joonas Kumpulainen päihitti taas Joonatan Venäläisen loppukirissä

17-vuotiaiden poikien 1500 metriä oli kerrassaan uljas kilpailu. Siitä oli odotettavissa ja myös tuli hyytävän jännittävä kamppailu Joonas Kumpulaisen, Joonatan Venäläisen ja Eetu Valtolan välillä. Lisäksi kolmikon kyydissä sinnitteli yllättäen ensimmäiset 1100 metriä Kasper Björkbacka. Valtola johti kilpailua ensimmäisen kilometrin. Sitten keulaan ampaisi Venäläinen. Valtola joutui antamaan periksi kärkikaksikolle 300 metriä ennen maalia. Venäläinen yritti karistaa Kumpulaisen kannoiltaan viimeisessä kaarteessa, mutta Kumpulaiselle kaarre oli hyvä lentävä lähtö pikajuoksukiriin ja lopulliseen iskuun maalisuoralla. Kärkikaksikko paahtoi viimeiset 200 metriä niin lujaa kuin sielu sietää maitohappoja pelkäämättä.

Orimattilan Jymyn Kumpulainen voitti kultaa ennätyksellään 3.53,79. Imatran Urheilijoiden Venäläinen sai hopeaa ennätyksellään 3.54,68 ja Mikkelin Kilpa-Veikkojen Valtola pronssia ajalla 3.59,84. Neljänneksi tullut Vetelin Urheilijoiden Björkbacka juoksi ennätyksensä 4.04,31. Kumpulainen lohkaisi ennätyksestään peräti kuusi sekuntia ja tilastoykkösenä kilpailuun lähtenyt Venäläinen kolme ja puoli sekuntia. Taistelun tauottua mitalistit halailivat ja kehuivat toisiaan.

– Ihan mahtavaa! Paljon mieluummin juoksen hopeaa ajalla 3.55 kuin voitan kultaa ajalla 4.02. Vauhti oli sopivan kovaa. Koko ajan sai mennä täysillä. Iso kiitos Eetulle ja Joonatanille vauhdittamisesta, Kumpulainen hehkutti.

Kumpulaisella kolmen mitalin viikonloppu – Ruotsi-ottelussa tavoitteena ennätys

Kumpulainen myönsi, että toki mestaruus oli kuitenkin kaikkein tärkein asia. Kumpulainen juoksi perjantaina 400 metrillä hopealle ja lauantaina 800 metrillä mestariksi. Myös 800 metrillä toiseksi tuli Joonatan Venäläinen.

– Tarkoituksena oli vetää 400 metriä aivan täysillä kunnon hapoille ja säästellä vähän voimia 800 metrillä tämänpäivän koitokseen. Tänään todellakin pistin kaiken peliin ja sen huomaa siitäkin, että joudun nyt istumaan tässä haastattelussa, Kumpulainen puuskutti.

Kumpulainen odottaa jo innokkaasti 17-vuotiaiden Ruotsi-maaottelun 1500 metrin juoksua.

– Yksi ruotsalainen on juossut tänä kesänä 3.49, joten luvassa mielenkiintoinen ja kovavauhtinen juoksu, jossa voi parantaa ennätystä, Kumpulainen sanoi.

Tänä vuonna neljä suomalaista on juossut 17-vuotiaiden poikien sarjassa 1500 metriä alle neljän minuutin. Tilastossa neljäntenä oleva Rasmus Laapas ei osallistunut SM-kilpailuihin.

Hopeamitalisti Joonatan Venäläisen äiti Marjo Venäläinen (omaa sukua Piipponen) juoksi aikanaan Kalevan kisoissa 17 mitalia ja isä Jari Venäläinen kuusi mitalia.

17-vuotiaiden poikien 200 metrin mitalikolmikko: Juho Venäläinen (vas.), Alvar itämeri ja voittaja Matias Salminen.

Matias Salminen pyyhälsi tuplamestariksi

Lahden Ahkeran Matias Salminen hurjasteli 17-vuotiaiden poikien 200 metrin mestariksi ennätyksellään 21,90. Tuulimittari näytti vastatuulta 1,3 metriä sekunnissa. Turun Urheiluliiton Alvar Itämeri rutisti toiseksi ajalla 22,11 ja Imatran Urheilijoiden Juho Venäläinen kolmanneksi ajalla 22,23. Itämeri on kauden tilastoykkönen ajalla 21,72. Neljänneksi sijoittui Kuivasjärven Auran Ronni Mäntyranta ajalla 22,57. Mäntyrannan päälaji on ampumahiihto ja hänen isoisänsä veli oli hiihdon olympiavoittaja Eero Mäntyranta.

SM-kilpailujen ensimmäisenä päivänä Salminen kukisti Itämeren 100 metrillä kahden tuhannesosasekunnin erolla. Tänään 200 metrillä ero veijareiden välillä 0,33 sekuntia ja Salminen tuuletti mestaruutta jo maaliviivalla.

– Tuntuu älyttömän hienolta. Varsinkin, kun on ollut tänä kesänä ongelmia takareiden kanssa. Mutta tottakai mestaruus oli tavoitteena. Lisäksi tuli vielä ennätys, vaikka oli vastatuuli, Salminen riemuitsi.

Salminen juoksi kolmatta rataa.

– Alussa juoksu vähän tökki, kun en ole hyvä juoksemaan kaarretta sisimpiä ratoja. Näytti siltä, että jätkät karkaavat, mutta otin heidät kiinni loppusuoralla tosi hyvällä vedolla, Salminen sanoi.

Salminen voitti satasen ja 200 metrin mestaruudet myös viime vuonna 16-vuotiaissa Lempäälässä.

– Kyllä tämän vuoden tuplamestaruus tuntuu vielä paremmalta, Salminen totesi.

16-vuotiaiden poikien 200 metrin mestariksi viiletti Kankaapään Seudun Leiskun Tomi Mäkitalo ajalla 22,40.

Saveniukselle 200 metrin ennätys vastatuulessa

Vehmaisten Urheilijoiden Emmi Savenius voitti 17-vuotiaiden tyttöjen 200 metriä 1,8 sekuntimetrin vastatuulessa ennätyksellään 24,71 ja Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Amelie Koivuluoma 16-vuotiaiden tyttöjen 200 metriä 1,6 sekuntimetrin vastatuulessa ajalla 25,13.

Kumpikin vei kaksoismestaruuden. Savenius oli aiemmin nopein 400 metrillä ja Koivuluoma 100 metrillä.

Janna-Juulia Mäenpää Lappajärven Veikoista voitti 17-vuotiaiden tyttöjen seiväshypyn tuloksella 370.

Enni Virjonen kolmoismestariksi debyyttijuoksulla

Turun Urheiluliiton Enni Virjosesta tuli kolmoismestari. Hän voitti päätöspäivänä 16-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestaruuden elämänsä ensimmäisessä 400 metrin aitajuoksukilpailussa. Virjosen aika oli 61,31.

Tampereen Pyrinnön Iida Kastarinen johti vielä loppusuoran alussa, mutta joutui taipumaan hopealle ajalla 63,09. Virjonen johti kilpailua takasuoralla, mutta joutui takakaarteessa päästämään Kastarisen ohitseen. Virjosen loppuveto alkoi toiseksi viimeisen aidan jälkeen ja viimeisellä aidalla hän oli jo selvästi edellä Kastarista.

– Juoksu tuntui hyvältä. Kyllä jännitti lähteä mukaan pitkiin aitoihin, kun olen juossut vain yhden 200 metrin mittaisen aitaharjoituksen. Juoksin välit enimmäkseen 15 askeleella, Virjonen kertoi.

Virjonen voitti jo lauantaina kuulantyönnön ja 100 metrin aitajuoksun mestaruudet.

Mila Heikkonen oli SM-kilpailujen ylivoimaisimpia mestareita 17-vuotiaiden tyttöjen 400 metrin aitajuoksussa.

Myös Heikkonen ja Mäkiniemi triplamestareiksi

Kolmoismestareiksi urheilivat myös Helsingin IFK:n Mila Heikkonen ja Limingan Niittomiesten Aapo Mäkiniemi. Heikkonen juoksi 17-vuotiaiden tyttöjen 400 metrin aitojen ykköseksi ajalla 60,97. Heikkonen oli jo maalissa, kun muut olivat juuri ylittäneet tai ylittämässä viimeistä aitaa. Toiseksi tuli Porin Yleisurheilun Sofia Sivunen ajalla 67,03. Heikkosen ennätys on 58,53.

– Mestaruus tuntuu hyvältä, mutta juoksu tuntui pahalta. Jalat ovat tosi väsyneet ja pelkäsin jo, että en pääse maaliin, Heikkonen sanoi.

Heikkonen voitti aikaisemmin pituushypyn ja 100 metrin aitajuoksun mestaruudet.

Mäkiniemi voitti 16-vuotiaiden poikien 400 metrin aitajuoksun ajalla 56,26. Hänen ennätyksensä on 56,10.

– Tosi hyvin meni. Tämä oli vasta toinen kilpailuni 400 metrin aitajuoksussa, Mäkiniemi kertoi.

Mäkiniemi voitti myös 400 metrin sileän ja 800 metrin mestaruudet.

Kuortaneen SM-kilpailujen viimeisenä juoksulajina käydyn 17-vuotiaiden poikien 400 metrin aitajuoksun voitti Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Lauri Takala ajalla 55,33. Toiseksi tullut Vantaan Salamien Eeli Mäkelä jäi hänestä yli kaksi sekuntia. Takala paransi ennätystään sekunnilla.

Nelimarkka ei ollut palautunut kuulantyönnöstä

Nakkilan Vireen Rebecca Nelimarkka voitti 17-vuotiaiden tyttöjen keihäänheiton tuloksella 55,50.

– Eilinen kuulantyöntö painoi vielä heittokädessä. Sekä kuula että keihäs rasittavat samaa hermoa. Paras heitto oli ihan perusheitto eikä tullut piikkiheittoa. Aikaisemmin tänään poikien kisassa oli vielä myötätuuli, mutta meillä oli enimmäkseen vastatuuli, Nelimarkka kertoi.

Nelimarkka sijoittui eilen kuulantyönnössä neljänneksi.

– Olin edellisen kerran työntänyt kuulaa kaksi kuukautta sitten (YAG:ssä), joten olisi ollut huolestuttavaa, jos minun tuloksellani olisi päässyt mitaleille.

Nelimarkka on heittänyt 500 gramman keihästä tänä kesänä 17-vuotiaiden Suomen ennätyksen 59,98.

– Tänä kesänä olen nostanut tasoa viime vuodesta paljon. 55 metriä alkaa olla jo rutiinia, Nelimarkka sanoi.

Tammelan Ryskeen Erica Syrjälä heitti ennätyksensä 53,28 ja sai SM-hopeaa. Syrjälä pidensi ennätystään miltei kuusi metriä. Nelimarkka heitti vain kahdesti pidemmälle kuin Syrjälä parhaimmillaan.

Elle Ceder ja Inka Peltola juoksivat kaksoismestareiksi

Helsingin Kisa-Veikkojen Elle Ceder juoksi 400 metrin hopean ja 800 metrin kullan jatkoksi kultaa myös 1500 metrillä. Cederin voittoaika 17-vuotiaiden tyttöjen sarjassa oli 4.39,02. Salon Vilppaan Alisa Emaldinova johti juoksua ensimmäiset 1300 metriä, kunnes Ceder painoi kaasun pohjaan ja irtosi kepeästi mestaruuteen. Emaldinovan aika oli 4.46,14.

– Olen tyytyväinen aikaani. Ajattelin, että jos joudun alussa kärkeen, vedän varmaan hitaasti. Hyvä, että Alisa lähti vetämään sopivan kovaa vauhtia. Lähdin mukaan roikkumaan. Loppukiri irtosi hyvin, Ceder iloitsi.

Lahden Ahkeran Inka Peltola juoksi 16-vuotiaiden tyttöjen kaksoismestariksi. Hän voitti eilen 800 metriä ja tänään 1500 metriä johdettuaan koko matkan. Peltolan aika oli 4.38,42. Toiseksi tullut Kuivasjärven Auran Kaisa Keränen hävisi hänelle seitsemän sekuntia. Keränen roikkui Peltolan kannassa viimeisen kierroksen alkuun saakka.

– Tarkoitus oli juosta ensimmäiset kolme kierrosta maltillisesti ja kiriä viimeinen kierros täysillä. Taktiikka onnistui. Eilen 800 metrillä juoksin alusta asti täysillä ja viimeisellä 200 metrillä iskivät jalkoihin hirveät hapot, Peltola kertoi.

16-vuotiaiden tyttöjen 1500 metrin lähtölaukauksen ampui tapahtuman kuuluttaja Raimo Kuoppa-aho.

Niklas Piirainen loikki 14,45 – Tyttöjen kolmiloikassa sentin ero

Kaipolan Vireen Kerttu Rantakangas voitti 17-vuotiaiden tyttöjen kolmiloikan tuloksella 12,03. Se olisi hänen ennätyksensä, mutta myötätuulta oli 2,4 metriä sekunnissa. Ennätyskelpoisessa tuulessa hän sivusi ennätystään 11,90.

Vuotta nuorempien tyttöjen kolmiloikan mestariksi venytti Espoon Tapioiden Mia Flink tuloksella 12,01. Lempäälän Kisa Yleisurheilun Ainu Verho loikki hopealle vain sentin hävinneenä. Kumpikin hyppäsi parhaan tuloksensa kaiken huipuksi viimeisellä kierroksella.

16-vuotiaiden poikien kolmiloikan voitti Joensuun Katajan Otso Nyyssönen neljän sekuntimetrin myötätuulessa tuloksella 13,41.

Kuortaneen SM-kilpailujen viimeisenä lajina käydyn 17-vuotiaiden poikien kolmiloikan mestariksi liiteli Joe Satrianin Crowd Chant -kappaleen tahdissa Lempäälän Kisa Yleisurheilun Niklas Piirainen tuloksella 14,45. Se syntyi 2,3 sekuntimetrin myötätuulessa ensimmäisellä kierroksella. Piirainen loikki toisella kierroksella ennätyskelpoisessa tuulessa ennätyksensä 14,30.

 (Jyrki Repola. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)

 

KUORTANE 13.8.2023 16-17-v. SM-kilpailut, 3. päivä

Finaalit:

M17,

200 m (-1,3 m/s): 1) Matias Salminen LA 21,90, 2) Alvar Itämeri TuUL 22,11, 3) Juho Venäläinen ImatrU 22,23, 4) Ronni Mäntyranta KuivasjAu 22,57, 5) Lauri Takala SeinäjSU 23,12, 6) Tuomas Rättö HämTa 23,30, 7) Henrik Lounela HKV 23,50, 8) Aapo Reinikainen HKV 23,76.

1500 m: 1) Joonas Kumpulainen OrimJy 3.53,79, 2) Joonatan Venäläinen ImatrU 3.54,68, 3) Eetu Valtola MiKV 3.59,84, 4) Kasper Björkbacka VetelU 4.04,31, 5) Sisu Mäkelä HKV 4.13,46, 6) Mikaïl Uusipere EspTa 4.16,46, 7) Tero Korpi KU-58 4.16,63, 8) Ville Korhonen KU-58 4.22,75, 9) Ukko Ikonen VantSa 4.25,20, 10) Noah Sjöblom Korsh5 4.25,61, 11) William Forstén EsboIF 4.39,53, 12) Eelis Laakso EspTa 4.40,04, 13) Kasperi Kemppainen EspTa 4.42,23, 14) Niilo Mölsä PorvU 4.42,50, 15) Aleksi Karvo VantSa 4.45,36.

400 m aj (83,8 cm): 1) Lauri Takala SeinäjSU 55,33, 2) Eeli Mäkelä VantSa 57,49, 3) Lauri Kylmäpuro HKV 58,18, 4) Armas Uusitalo OP 58,19, 5) Aatu Pohjonen LUM 58,35, 6) Aleksi Karvo VantSa 67,07.

3-loikka: 1) Niklas Piirainen LempKi 14,45, 2) Jamie Okafor VU 13,64, 3) Eelis Kuusjärvi LempKi 13,52, 4) Tumi Siranko VantSa 13,47, 5) Shankar Uuksulainen VaasVa 13,10, 6) Emil Granström VihdVi 13,10, 7) Erkki Seppänen KauhWi 12,47, 8) Taavi Tuominen RaisKu 12,35, 9) Eetu Eeli AlavuU 11,94, 10) Kasperi Hiidenniemi KUYU 11,74, 11) Vilmer Svenlin JakobstDr 11,50.

Kuula (5 kg): 1) Aatu Kangasniemi NurmijYU 19,79, 2) Mico Lampinen KU-58 16,78, 3) Manu Kankaanniemi VammSV 16,26, 4) Luka Lujasmaa SalVil 14,48, 5) Mikael Böckerman EsboIF 13,64, 6) Joel Blomqvist KorsnFy 13,49, 7) Valtteri Valtonen LaitJy 13,43, 8) Jere Seppälä YlivKu 12,46, 9) Vili Lahtinen TP 11,67.

Keihäs (700 g): 1) Juho Touru LoimLe 72,28, 2) Topi Räsänen ViitasVi 68,90, 3) Aleksi Hilska LUM 65,45, 4) Juho Eskelinen TuupovU 63,43, 5) Manu Kankaanniemi VammSV 60,34, 6) Otto Vesterinen IFRaseb 54,70, 7) Mikael Böckerman EsboIF 53,77, 8) Valtteri Valtonen LaitJy 52,11, 9) Jere Seppälä YlivKu 49,05.

16-vuotiaiden poikien kolmoismestari Aapo Mäkiniemi.

M16,

200 m (-1,0): 1) Tomi Mäkitalo KankaanpSL 22,40, 2) Perttu Aakko LUM 22,74, 3) Elias Kerälä HämTa 23,61, 4) Oliver Ratcliffe PosPy 23,73, 5) Julius Holmberg MIFK (Åland) 23,94, 6) Daniel Grönvik IFRaseb 23,99, 7) Jarkko Mikkonen PyhäjäPo 24,05, Santtu Kekkonen LA ei osallistunut finaaliin (ae. 24,48).

1500 m: 1) Aleksi Ahlfors RaumU 4.10,95, 2) Ville Viitakoski MiKV 4.12,37, 3) Eden Kotilainen MiKV 4.13,87, 4) Lauri Mononen SavRi 4.15,15, 5) Jens-Aarne Kero IFRaseb 4.16,29, 6) Joel Peltonen PoTa 4.17,40, 7) Valtteri Kinnunen JKU 4.20,27, 8) Lauri Alm MiKV 4.20,68, 9) Casper Holm KorsnFy 4.21,37, 10) Jani Tytärniemi GamlakarlIF 4.24,96 (B-erän voittaja), 11) Aaro Jaakkola PorvU 4.30,60, 12) Jerry Vilenius HKV 4.33,07, 13) Ohto Heiskanen HKV 4.36,77, 14) Elmer Halmesmäki JakobstDr 4.43,91, 15) Emil Alajoutsijärvi EspTa 4.45,05, 16) Marius Riihimäki TP 4.46,07, 17) Melvin Sandberg ÅIFK 4.47,04, 18) Vilho Vehmas UrjalU 4.56,34, 19) Arttu Viljanen TP 5.13,11.

400 m aj (83,8 cm): 1) Aapo Mäkiniemi LimingNM 56,26, 2) Perttu Aakko LUM 56,88, 3) Antti Puustinen MiKV 58,97, 4) Onni Nyyssönen JoKa 59,56, 5) Eero Wuoti KU-58 60,12, 6) Samuel Jussila NoormNo 60,63, 7) Niko Kaunisto NaantLö 61,42, 8) Juuso Tapanila JKU 67,85.

3-loikka: 1) Otso Nyyssönen JoKa 13,41 (4,0 m/s, myös 13,03), 2) Niko Kaunisto NaantLö 13,26 (2,7 m/s, myös 13,22), 3) Peik Riska HKV 12,82, 4) Samuel Ruohonen TU-38 12,81, 5) Topias Mustonen JoKa 12,67, 6) Kasperi Kontola NurmijYU 12,39, 7) Vini Aarnikko ImatrU 12,27, 8) Leevi Ortju TP 12,25, 9) Vilho Ketonen JKU 12,17, 10) Onni Nyyssönen JoKa 12,00 (2,2 m/s, myös 11,90), 11) Niko Tilander KU-58 11,50.

Kuula (5 kg): 1) Valtteri Paksuniemi JKU 15,49, 2) Onni Kukkonen OP 15,35, 3) Niilo Torvi HimangU 15,25, 4) Gabriel Eklund IFNykarl 13,75, 5) Roni Mikkilä NakkVire 13,63, 6) Alexander Broman VasaIS 13,54, 7) Niilo Laukkanen TammRy 13,31, 8) Valtteri Kapiainen MiKV 12,61, 9) Tobias Moreno LA 12,17, 10) Topi Holappa PaltamU 12,11, 11) Aapo Vanhanen EspTa 12,09, 12) Lenni Majasuo TuUL 11,45, 13) Nico Hirsiaho JKU 11,10, 14) Aarni Ikäheimo EspTa 10,28.

Keihäs (700 g): 1) Roope Mäkipelto LehtimJy 66,86, 2) Jussi Koskela KangKi 65,65, 3) Teemu Simoinen HalsTo 63,28, 4) Juho Soikkeli ValkealKa 61,62, 5) Aleksi Kinnunen SuolUrho 61,16, 6) Roni Mikkilä NakkVire 60,71, 7) Joni Haapamäki SeinäjSU 58,84, 8) Akusti Ruokangas JanJa 58,28, 9) Pietari Hanhisalo HIFK 57,37, 10) Aapo Närhi LempKi 54,96, 11) Juho Kallio NoormNo 54,50, 12) Benedict Seppälä JoutsPo 53,85, 13) Aapo Vanhanen EspTa 50,52, 14) Oliver Ovaskainen NoormNo 45,58, 15) Nooa Laitinen KaarinUra 44,98, 16) Paavo Lahti TP 41,26, Vini Aarnikko ImatrU ilman tulosta.

N17,

200 m (-1,8 m/s): 1) Emmi Savenius VehmaistU 24,71, 2) Elmiina Siikala HIFK 25,46, 3) Vilma Knutar GamlakarlIF 25,75, 4) Olivia Panhelainen JoKa 25,95, 5) Oona Kareinen JoKa 26,21, 6) Henriikka Laine MasKa 26,26, 7) Aada Aarnio JKU 26,72, Jonna Aalto JoKa keskeytti (ae. 26,35).

1500 m: 1) Elle Ceder HKV 4.39,02, 2) Alisa Emaldynova SalVil 4.46,14, 3) Karoliina Olli LoimLe 4.48,66, 4) Sofia Rinne LA 4.48,67, 5) Olivia Backholm EspTa 4.51,32, 6) Anessa Kisner LimingNM 4.52,69, 7) Venla Virrantuomi HKV 4.54,02, 8) Oona Immonen SavRi 5.04,33, 9) Janette Mahkonen LUM 5.07,50, 10) Saara Jantunen LUM 5.08,42, 11) Linnea Kero TuUL 5.12,61, 12) Ella Huuskonen SeinäjSU 5.15,66, 13) Liinu Järvinen AlajAn 5.16,08, 14) Elsi Konstari JämsänkIl 5.18,28, 15) Frida Kilpiäinen VeitsilKV 5.25,31, 16) Veera Westerlund KarhKa 5.26,11.

400 m aj: 1) Mila Heikkonen HIFK 60,97, 2) Sofia Sivunen PoYU 67,03 (B-erän voittaja), 3) Veera Ketonen IlmajKi 67,31, 4) Kaisa Kivinen EspTa 68,78, 5) Taru Repo PohjanKo 69,22, 6) Anna Lukkarila KannUra 69,43, 7) Sara Parviainen NurmijYU 70,55, 8) Sara Forsström EspTa 72,37, 9) Heidi Vakkilainen VantSa 72,82, 10) Julia Franzén SibVa 76,60.

Seiväs: 1) Janna-Juulia Mäenpää LappajVe 370, 2) Elli Rantala EspTa 360, 3) Hanna Vornanen HimangU 340, 4) Aamu Uusitalo HimangU 340, 5) Karoliina Hirvelä JämsänkIl 330, 6) Essi Nurmela SavRi 330, 7) Isla Lehtonen NaantLö 290, 8) Alisa Salomäki MasKa 275, 9) Edith Rikala VasaIS 275.

3-loikka: 1) Kerttu Rantakangas KaipVi 12,03, 2) Tuuli Kiviniemi PorvU 11,61, 3) Sofia Kokko MiKV 11,43, 4) Alisa Rauhamaa LA 11,40, 5) Helmi Cardona KUYU 11,09, 6) Unni Leinonen TP 10,96, 7) Aada Hovinmäki VaasVa 9,98, 8) Erica Höglund TuUL 9,94, 9) Sofia Kurumaa KankaanpSL 8,83, Pirkko Järvikylä JKU ilman tulosta.

Keihäs (500 g): 1) Rebecca Nelimarkka NakkVire 55,50, 2) Erica Syrjälä TammRy 53,28, 3) Fanny Taira KurikRy 46,03, 4) Moa Lindén IFRaseb 45,98, 5) Lumia Laakso HKV 44,98, 6) Ira Hirvonen JoKa 44,52, 7) Molly Forslund VasaIS 40,18, 8) Emilia Liljeqvist IFNykarl 40,13, 9) Martta Laine ValkeakHa 39,48, 10) Vilja Hautaniemi LA 39,37, 11) Maya-Maria Hautala TuUL 38,99, 12) Ella Råstedt EsboIF 37,44, 13) Ida Aarnio HämTa 36,71, 14) Rania Toivonen UKK 34,70, 15) Madelén Penttinen IFVOM 34,68, 16) Kiia Vanhatupa OP 33,49.

N16,

200 m (-1,6 m/s): 1) Amelie Koivuluoma SeinäjSU 25,13, 2) Silja Filenius HIFK 25,59, 3) Anniina Piipponen VeitsilKV 25,64, 4) Milja Miikkulainen PoYU 25,96, 5) Vanessa Store KälvTa 26,64, 6) Frida Isojärvi KalajJu 26,69, 7) Angelina Laurén KronÅs 26,75, 8) Meeri Koliseva JanJa 26,79.

1500 m: 1) Inka Peltola LA 4.38,42, 2) Kaisa Keränen KuivasjAu 4.45,88, 3) Sara Säkkinen LimingNM 4.54,57, 4) Lotta Talvensaari KuivasjAu 5.05,57, 5) Pihla Jaakola-Siimes NurmijYU 5.07,63, 6) Anni Mäki-Hokkonen LUM 5.09,55, 7) Venla Kapiainen MiKV 5.12,44, 8) Iiris Airaksinen SiilinjPo 5.17,14, 9) Nella Hjort EspTa 5.17,16, 10) Kerttu Huttunen SiilinjPo 5.19,54, 11) Isabella Laverty ImatrU 5.20,20, 12) Hilla Tenho NoormNo 5.20,81, 13) Saana Kajander KUYU 5.21,49, 14) Miia Saari KauhWi 5.22,73, 15) Aliisa Valta TP 5.35,17.

400 m aj: 1) Enni Virjonen TuUL 61,31, 2) Iida Kastarinen TP 63,09, 3) Matilda Lahti EspTa 63,46, 4) Miranda Lehtimäki FoSa 64,46, 5) Celina Salonen LA 66,59, 6) Sointu Oinas PohjanKo 67,52, 7) Siiri Mäkelä VammSV 67,64 (B-erän voittaja), 8) Edit Palmén EspTa 69,12, 9) Miina Paija UrjalU 69,28, 10) Katariina Leppäaho AlajAn 69,29, 11) Milla Pihlava NurmijYU 73,70, 12) Essi Mäkilä NaantLö 78,16, 13) Hertta Hakala TP 80,92.

Seiväs: 1) Emma Moilanen ImatrU 346, 2) Venla Lehtinen TuUL 330, 3) Kerttu Kaihola JoKa 320, 4-5) Tähkä-Alina Koskela RiihimKi & Elina Ruusuvuori JoKa 310, 6) Jenni Hirvonen HKV 300, 7) Sara Mattila ÄhtärU 290, 8) Hilda Erholtz KuivasjAu 255, 9) Fanny Holm SibVa 255, Mimmi Marttinen JoKa (280) & Elsi Karjanlahti SeinäjSU ilman tulosta (310).

3-loikka: 1) Mia Flink EspTa 12,01, 2) Ainu Verho LempKi 12,00 (2,8 m/s, myös 11,63), 3) Emma Simonen KU-58 11,52, 4) Minni Ruska HKV 11,43, 5) Iida Riutankoski HKV 11,22, 6) Venla Reunanen HIFK 11,18 (2,4 m/s, myös 11,15), 7) Milla Pihlava NurmijYU 10,88 (kars. 10,96), 8) Aada Eskola NivalU 10,83, 9) Venla Pulliainen TuUL 10,61 (kars. 10,74), 10) Matilda Pennanen EsboIF 9,44 (kars. 10,64), Vanessa Salminen FoSa ilman tulosta (kars. 10,83), Adriana Kalymialaris HIFK ei osallistunut finaaliin (kars. 10,99).

Keihäs (500 g): 1) Jenni Väänänen LA 47,56, 2) Helmi Jauhiainen ReisjPi 47,30, 3) Julia Vuori FoSa 41,40, 4) Minea Kumlander RaisKu 40,63, 5) Sara Vuorela AlajAn 39,19, 6) Lotta Kantonen NaantLö 34,33, 7) Katariina Leppäaho AlajAn 33,96, 8) Ellen Lahtivuo VehmKi 32,09, Neea Lanki VehkalVe ilman tulosta.

LIVE-Tulospalvelu: https://live.tuloslista.com/13711#!#d11.8.2023