Aalto johdatti Ratinan suvannossa neloisvoittoon ja toinen Aalto viitoisvoittoon

Tampereella kilpailtiin välipäivän jälkeen taas 35-vuotiaiden ja sitä vanhempien yleisurheilijoiden maailmanmestaruuksista  Tampereella. Suomen joukkueen menestys oli ennennäkemätön!

40-vuotiaiden miesten keihäänheitossa Suomi otti neloisvoiton! Kultamitalisti Mika Aalto Virtain Urheilijoista, hopeamitalisti Pasi Kuusinen Riihimäen Kiskosta ja pronssimitalisti Tero Savolainen Keiteleen Nujusta ovat kaikki kolme nuorten maajoukkue-edustajia kahden vuosikymmenen takaa.

Naisille neloisvoitto Mika Aallon johdollakaan ei riittänyt. 40-vuotiaiden naisten kiekonheitossa Suomi otti Pauliina Aallon johdolla viitoisvoiton!

Parhaiten 48,48 heittänyt Pauliina Aalto Raision Kuulasta on aiempi Kalevan kisojen kakkonen. Muilla mitaleilla palkittiin aiemmat Suomen mestarit Tampereen Pyrinnön Tanja Komulainen ja Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Niina Kelo. Neljäs oli Niinan sisko ja 400 metrin aitajuoksun Suomen mestari Milla Kelonurmi.

Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden Marja Metsänkylä voitti saman helteisen päivän aikana kaksi maailmanmestaruutta 70-vuotiaiden naisten ikäluokassa. Metsänkylän 200 metrin aitajuoksun voittoaika 37,28 on uusi Euroopan ennätys. Lisäksi hän voitti 70-vuotiaiden naisten pituushypyn.

50-vuotiaiden naisten pituushypyn voitti Suomen menestyksekkäin seitsenottelija Porin Yleisurheilun Tiia Hautala (kuvassa). Aiempi maajoukkueurheilija on 40-vuotiaiden naisten maailmanmestarikin Vasa Iddrottssällskapin Heidi Häggblom (o.s. Lindell). Molemmat ponnistivat Pohjoismaiden ennätyksen tuloksin 530 ja 593.

40-vuotiaiden miesten seiväshypyn maailmanmestaruuden voitti Vasa Iddrottssällskapin Mikael Westö tuloksella 480. Westön seuraava edustustehtävä on runsaan viikon päästä alkavissa Eugenen MM-kilpailuissa, minne hän matkustaa Suomen edustajan Mikko Paavolan henkilökohtaisena valmentajana.

Kilpailijamäärältään ennätyksellisen suuri kotijoukkue on voittanut Tampereella 13 eri ikäluokassa jo 69 maailmanmestaruutta ja yhteensä 202 mitalia. Suomen joukkueen lähimmät haastajat ovat 88 mitalia saavuttanut Saksa, 75 mitalia saavuttanut Yhdysvallat ja 73 mitalia saavuttanut Britannia.

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)