Aalto: Heinäkuun Motonet GP -kilpailut ja Kuortaneen juhannuskisat siirtynevät syyskesälle

Hallituksen päätös kieltää yli 500 hengen yleisötilaisuudet heinäkuun loppuun asti koronavirusepidemian takia näkyy kotimaisessa yleisurheilussa.

– Lähtökohtaisesti SUL noudattaa viranomaisten ohjeita ja suosituksia. Se tarkoittaa, että Kuortaneen juhannuskisojen ja heinäkuulle suunniteltujen Jyväskylän ja Lahden Motonet GP -kisojen järjestäjien katsotaan tilannetta hetimiten. Kisoille on jo katseltu alustavia varapäiviä syyskesälle, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) toimitusjohtaja Harri Aalto.

– Kilpailujen mahdollisista siirroista tai muista toimista tiedotetaan heti kun päätöksiä on tehty.

Pääministeri Sanna Marin totesi keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudessa, että isompia yleisötilaisuuksia voidaan Suomessa järjestää aikaisintaan elokuussa. Päätöksiä siitä, jatketaanko yli 500 hengen tapahtumien järjestämisen estävää säännöstä elokuulle, on luvassa kesäkuun alussa.

– Ainakin siihen asti elokuun ja sitä myöhempien kisatapahtumien järjestelyjä jatketaan normaalisti, Aalto sanoo.

Mitä tapahtuu alkukesän pienemmille kisoilla, sitä tarkastellaan Aallon mukaan, kun tiedetään, jatkuuko yli kymmenen hengen kokoontumiset julkisilla paikoilla kieltävä sääntö vielä toukokuun 13. päivän jälkeen.

– Käytännössä nyt odotetaan mitä valtiosihteeri Martti Hetemäen johtama työryhmä rajoituksista sanoo. Hallitus saa Hetemäen esityksen toukokuun alussa, ja tekee siitä päätöksiä 3. toukokuuta, Aalto sanoo.