Aalto aloitti SUL:n toimitusjohtajana: Talouden kanssa onnistuttava

Aalto aloitti SUL:n toimitusjohtajana: Talouden kanssa onnistuttava

Suomen Urheiluliiton (SUL) toimitusjohtajana aloittanut Harri Aalto korosti urheilumenestystä, seuratyötä ja yhteistyön ilmapiiriä linjatessaan tavoitteitaan liiton hallitukselle Helsingissä.

– Tietysti kaiken kivijalkana on talous. Siinä minun on onnistuttava, muuten kaikelta putoaa pohja pois, Aalto sanoo.

Aallon mukaan työ liiton myynnin tehostamiseksi jatkuu, samalla kun kulukuri pysyy tiukkana.

– Itse osaan kyllä säästää, mutta säästämällä ei näitä pelejä voiteta. Tarvitsemme aina vaan laadukkaampia tapahtumia ja toimintamalleja, joilla saamme hyviä yhteistyökumppaneita mukaan, Aalto sanoo.

– Talous- ja myyntiasioiden kanssa on tehty jo paljon, ja tehdään koko ajan. Ajankohtaisin esimerkki on Helsinki City Running Day –tapahtuman luominen. Se tapahtui yhdistämällä kevään ja elokuun juoksutapahtumat. Juoksijoiden palaute on ollut pääosin myönteinen.

Yhteistyö keskiössä valmennuksessakin

Aalto, 52, siirtyi toimitusjohtajaksi liiton seurapalvelujohtajan paikalta. Hän työskentelee yhdessä aiemman toimitusjohtajan Jarmo Mäkelän kanssa elokuulle, jolloin Mäkelä eläköityy.

Aallolla on takanaan pitkä ura liitossa, mutta myös valmentajana ja vapaaehtoisena yleisurheilun järjestötyössä. Sydän sykkii huippu-urheilulle ja seuratyölle.

– Se, että yleisurheilijat saavuttavat menestystä arvokilpailuissa on kaiken a ja o. Ei voi olla niin, että emme saa nuorten kisoissa menestyvistä urheilijoista myös aikuisten arvokisamenestyjiä, Aalto sanoo.

Liiton valmennuksen linjaus keskittää valmennusta pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Jyväskylän kaupunkivalmennuskeskuksiin, jotka tekevät yhteistyötä Urheiluakatemioiden ja kärkiseurojen kanssa, on Aallon silmissä pitkä askel oikeaan suuntaan.

– Ilman entistä parempaa yhteistyötä eri toimijoiden kuten Olympiakomitean ja Urheiluakatemioiden kanssa, urheilullinen tulos ei voi olla hyvä. Meidän pitää rakentaa yhdessä toimivat mallit, jotta urheilijat voivat valmentautua niin hyvin kuin mahdollista.

Kesää Aalto odottaa mielenkiinnolla. Aikuisurheilijoilla se huipentuu Berliinissä elokuussa EM-kisoihin ja alle 20-vuotiailla Tampereella heinäkuussa MM-kisoihin.

– Urheilumenestyksen suhteen olen luottavainen. Meillä on kesällä mahdollisuuksia taistella mitaleista muissakin lajeissa kuin keihäänheitossa, Aalto sanoo.


aalto_harri_netti.jpg

– Lapsilla pitää olla mahdollisuus saada kokemuksia ja elämyksiä yleisurheilusta lähellä kotia, Harri Aalto muistuttaa.

,

SUL panostaa seuratyöhön

Seurapalvelujohtajana Aalto tapasi sanoa, että kaikkein tärkeintä on, että lapsille on kodin lähellä tarjolla kilpailuja. Tuosta tavoitteesta hän aikoo pitää kiinni myös nykypestissään

– Lapsilla pitää olla mahdollisuus saada kokemuksia ja elämyksiä yleisurheilusta lähellä kotia. Sitä ei voi tarjota kukaan muu kuin seurat ja innokkaat seuraihmiset, Aalto sanoo.

– SUL on panostanut seuratyöhön eri tavoin paljon enemmän kuin monet muut. Sitä työtä jatketaan. Ohjaa-ja valmentajakoulutus on hyvässä jamassa ja se on meille äärimmäisen tärkeää. Samoin päätoimisuuden lisääminen seuroissa, jota pitää tukea.

Yhteistyö on Aallon mukaan avainsana myös liiton oman organisaation toiminnassa.

– Toivon, että saamme aikaan vielä nykyistä paremman yhteen hiileen puhaltamisen hengen.