Sandra Erikssonin lupaava come-back: EM-raja jäi vain puolen sekunnin päähän

Tätä mieltä olivat urheiijat

Sandra Eriksson voitti Sollentunassa 1500 metrin juoksun mainiolla tuloksella 4.17,46, joka jäi vain puolisen sekuntia EM-rajasta. Erikssonille se oli vasta toinen ratajuoksu sitten vuoden 2018. Viikko sitten hän voitti Sätra-hallissa saman matkan ajalla 4.22,18.

– Juoksu meni todella hyvin. Sain vetoapua 600 metriin ja sen jälkeen juoksin yksin. Se oli aika vaikeaa, kun en ole viime vuosina paljon kilpaillut, Eriksson sanoi.

Erikssonilla ei ollut juoksun suhteen isoja odotuksia.

– Akillesjänne oli kipeä tammikuun lopussa ja olin kaksi viikkoa juoksematta mitään kovempia treenejä. Määräharjoittelua tein pyörällä, Eriksson kertoi.

– Tiesin, että kunto on kuitenkin ihan ok ja halusin ainakin yrittää EM-rajaa. Valitettavasti siihen ei tänään vauhtia riittänyt, mutta olen tyytyväinen.

Talven jatkosuunnitelmat ovat Erikssonilla vielä mietinnässä.

– En ole vielä päättänyt, mitä nyt teen. Tietysti olisi hienoa olla mukana EM-kilpailuissa, mutta nyt on vaikea löytää kilpailua tulosrajan rikkomiseen ennen sitä, Eriksson sanoo.

Tukholmassa nykyisin asuva Eriksson arvelee, että myös SM-kilpailut jäänevät väliin, koska niihin osallistuminen ja paluu Ruotsiin edellyttäisivät koronatestiä.

– Koronatestit ovat todella kalliit, joten SM-kilpailut ovat todennäköisesti jäämässä väliin.

31-vuotias Pedersören Falkenia edustava Eriksson on vuosien 2007-2016 Kalevan kisoissa voittanut yhteensä 14 kultamitalia ja edustanut Suomea kaksissa viime olympiakisoissa.