30 maajoukkueurheilijaa Tukholmasta Porvooseen

Suomen parhaat nuoret yleisurheilijat kilpailevat 22- ja 19-vuotiaiden Suomen mestaruuksista Porvoossa viikonloppuna 30.8.–1.9. Viime viikonlopun miesten ja naisten Ruotsi-ottelun maajoukkue-edustajista 30 on ilmoittautunut mukaan Porvooseen. (Kuvassa Kalevan kisojen miesten 100 metrin kärkikaksikko Konsta Alatupa ja Riku Illukka.)

Ilmoittautuneiden joukossa ovat mm. tämänvuotiset naisten Suomen ennätysurheilijat, korkeushyppääjä Ella Junnila ja moukarinheittäjä Krista Tervo. Osan maajoukkueurheilijoista kilpaileminen varmistuu vasta kilpailupäivänä.

Dohan MM-rajaa ja oman lajinsa kiintiöpaikkaa MM-kilpailuihin tavoittelevat Porvooseen ilmoittautuneista tosissaan myös moukarinheittäjät Aleksi Jaakkola ja Aaron Kangas, seiväshyppääjä Wilma Murto ja pituushyppääjä Taika Koilahti.

Seitsenottelija Maria Huntington kilpailee Porvoossa 100 metrin aitajuoksussa ja keihäänheitossa. Mielenkiintoisen lajinvalinnan on tehnyt myös Kalevan kisojen 400 metrin aitajuoksun kakkonen Chibunna Ezeabasirim, joka kilpailee Porvoossa 100 ja 200 metrin juoksuissa sekä kolmiloikassa.

Suuri joukko miesten ja naisten Suomen mestareita

Miesten Suomen mestareista Porvoossa kilpailevat myös pikajuoksija Konsta Alatupa, 400-800 metrin juoksija Markus Teijula ja korkeushyppääjä Arttu Mattila. Miesten pikamatkoille osallistuvat myös Ruotsi-ottelussa 10,46 juossut Riku Illukka ja voittoisassa viestijoukkueessa Suomea edustanut Tuukka Huuskola.

Naisten Suomen mestareista Ella Junnilan, Krista Tervon ja Maria Huntingtonin ohella Porvooseen ovat ilmoittautuneet kilpailemaan pikajuoksijat Lotta Kemppinen ja Aino Pulkkinen sekä kävelijä Enni Nurmi.

Miesten seiväshyppyyn osallistuvat mm. Tommi Holttinen (ennätys 551), Mikko Paavola (536), Eetu Turakainen (535), Jere Keskinen (532) sekä Kalevan kisojen yllätyskakkonen Sibbo-Vargarnan Anton Kunnas.

Maailmanennätysjuniorin Wilma Murron haastavat naisten seiväshypyssä mm. 432 senttiä hypännyt Elina Lampela, 430 hypännyt Laura Ollikainen ja 415 hypännyt Henriikka Könönen.

Blomqvist ja Kähärä kolmessa lajissa kultaa?

Sara Kuiviston jälkeen Suomen tätä nykyä toiseksi paras keskimatkojen juoksijatar Nathalie Blomqvist on ilmoittautunut peräti kolmelle matkalle. Olisihan hurja urakka juosta samana viikonloppuna sekä 800, 1500 että 3000 metrin Suomen mestaruudet. Katsotaan kuinka käy.

Kolmoismestaruutta 19-vuotiaiden naisten ikäluokassa tavoittelee myös monilahjakkuus Jessica Kähärä. Hän on tilastoykkönen korkeushypyssä tuloksella 190 ja kolmiloikassa tuloksella 13,29 sekä 100 metrin aitajuoksussa tilastokakkonen ajalla 13,71, koska Saara Keskitalo juoksi juuri tämän viikon tiistaina 13,66.

Keihästä heittävät mm. viime vuoden Kalevan kisojen kakkonen Toni Keränen ja viimevuotinen nuoriso-olympiakisojen voittaja Topias Laine sekä joukko naisten maajoukkuetehtäviin tähtääviä lahjakkuuksia, mm. Elina Kinnunen, Julia Valtanen ja tuore 19-vuotiaiden Pohjoismaiden mestari Minna Hollanti.

Järjestävinä seuroina toimivat Borgå Akilles ja Sibbo-Vargarna. Akilleksesta SM-kilpailuihin osallistuu 16 urheilijaa, joista jopa puolet on mitaliehdokkaita omassa lajissaan. Sipoolaisia mukana on kahdeksan ja heilläkin on mitalimahdollisuuksia ainakin neljässä lajissa.

Ilmoittautuneita kilpailijoita on komea määrä 585. Eniten osallistujia on 19-vuotiaiden naisten 100 metrin juoksussa (39) ja 19-vuotiaiden miesten 100 metrin juoksussa (38). Molemmissa lajeissa juostaneen todennäköisesti 6-7 alkuerää.

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)

 

PORVOO 30.8.-1.9.2019 22-vuotiaiden ja 19-vuotiaiden SM-kilpailut

http://www.sm2019porvoo.fi/ajankohtaista-aktuellt

Kilpailut Porvoon urheilukentällä alkavat perjantaina kello 13 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 10.