200 metrin mestari hylättiin, Stevens heitti 68,26 Gold Coastilla

200 metrin mestari hylättiin

Kansainyhteisön kisojen 200 metrin finaalissa Gold Coastilla oli dramatiikkaa, kun maaliin juoksun voittajana tullut Englannin Zharnel Hughes diskattiin.

Hughes ehti kiertää kunniakierroksen ennen kuin sai tiedon, että hänen vasen kätensä oli vahingossa osunut vierellään juossutta Trinidadin Jereem Richardsia kasvoihin maalintulon jälkeen. Se toi hylkäyksen, josta Englanti teki vastaprotestin

Richards vei voiton ajalla 20,11. Kanadan Aaron Brown oli toinen (20,34).

Naisten 200 metrillä Bahaman Shaunae Miller-Uibo kiiti voiton kisaennätyksellä 22,09 ja piti Jamaikan Shericka Jacksonin hopealla. Jackson oli toinen ennätyksellään 20,18.

Australian Dani Stevensille tuli yksi kisojen ylivoimaisimmista mestareista. Viime kesän MM-hopeamitalisti voitti naisten kiekonheiton 7,85 metrin erolla lingottuaan kisaennätyksen 68,26. Intian Seema Punia olin toinen 60,41 kantaneella.

Britannian Neitsytsaarten Kyron McMaster voitti 400 metrin aitojen mestaruuden ja omisti sen valmentajalleen Xavier Samuelsille, joka kuoli muutama kuukausi sitten hurrikaanin kourissa.

McMaster sinetöi voiton kauden kärkiajalla 48,25. Bahaman Jeffery Gibson oli toinen ajalla 49,10. Muutaman vuoden takainen MM-voittaja, Kenian Nicholas Bett hiipui finaalissa kahdeksanneksi ajalla 51,00.

Naisten 400 metrin aidoissa jamaikalainen Janieve Russell, 24, vei mestaruuden ajalla 54,33. MM- ja olympiafinalisti viiletti aiemmin tällä viikolla alkuerissä kauden kärkiajaksi 54,01. Hopealle Kansainyhteisön kisoissa juoksi skotti Eilidh Doyle ajalla 54,80.

Miesten seiväskisa jäi vaisuksi. Mestariksi taivutti Australian Kurtis Marschall, joka ylitti 570 kolmannellaan. Kolme yritystä korkeudesta 581 eivät tuoneet ylitystä. Kanadan Shawn Barber oli toinen 565:n ylityksellä.

Naisten pituushypyn voitti Kanadan Christabel Nettey ponkaistuaan 684. Muutaman vuoden takainen MM-nelonen ponkaisi maaliskuun lopulla talven parhaakseen 692.