17000 juoksijaa nautiskelee HCRD:llä lauantaina – Alisa Vainio hioo maratonkuntoaan puolikkaalla

Granon ja SUL:n kumppanuus jatkuu

Helsinki City Running Day vankistaa asemaansa Suomen suurimpana juoksutapahtumana, kun 17000 juoksijaa kirmaa lauantaina testaamaan kuntoaan Helsingin kaduille. Juoksun lähtö- ja maali sijaitsevat Olympiastadionilla.

– Alkuviikosta ilmoittautuneita oli jo yli 16500, ja kun joustava kilpailutoimistomme voi ottaa ilmoittautuneita vastaan vielä juoksupäivänäkin, niin tulemme ylittämään 17000 osallistujan rajapyykin, tapahtumajohtaja Harri Hänninen kertoo.

Ilmoittautuminen onnistuu joko verkossa (https://helsinkicityrunningday.fi/) tai kilpailutoimistossa Olympiastadionilla.

Viime vuonna HCRD:ssä oli 14300 osallistujaa, joten kasvua on Kansallisen juoksupäivä -teeman myötä mukavasti.

– Helsinki City Running Day on elämys, joka innostaa juoksijoita ympäri Suomen ja tuo mukaan myös 2500 ulkomaista osallistujaa, Hänninen kertoo.

HCRD koostuu Saucony Helsinki Marathonista, Helsinki City Run -puolimaratonista, viiden kilometrin Ice Power Helsinki City 5:stä, Saucony Helsinki City marathonviestistä sekä City Doublesta, jossa juostaan sekä maraton että puolimaraton. Kevään 2024 uutuus on Ice Power Helsinki City 5 Walk, viiden kilometrin kävely ilman ajanottoa.

Lasten Minimarathon (1 km) juostaan perjantaina.

Juoksumatkoista suosituin on puolimaraton, jolle starttaa yli 9000 juoksijaa.

– HCRD tuo ihmisiä yhteen liikkumaan, haastamaan itseään ja nauttimaan aktiivisesta elämäntavasta. Reitin lukuisat kannustuspisteet antavat mahdollisuuden osallistua myös katsojana.

Alisa Vainio nautiskelee puolimaratonilla

HCRD kerää mukaan myös ison joukon maamme kärkijuoksijoita. Viime viikonloppuna Kööpenhaminan maratonilla kolmanneksi sijoittunut ja mainion 2.28-ajan juossut Alisa Vainio hioo kuntoaan puolimaratonilla kohti elokuun Pariisin olympialaisia.

– Viime viikon Köpiksen jälkeen tuntuma on jo sellainen, että voin lähteä lauantaina nauttimaan ilmapiiristä ja pitämään hauskaa ilman kovia tulostavoitteita, juoksija kertoo.

Vainio saa kilpakumppanikseen muun muassa ultrajuoksuspesialisti Noora Honkalan.

Miesten maratonin kotimainen kärkinimi on viime vuoden SM-maratonin kakkonen ja HCM:n kaksi vuotta sitten voittanut Oscar Holmström.

5 kilometrillä ovat mukana viikko sitten SM-maastoissa mitaleille juosseet Taru Palsa, Janette Vänttinen ja Vilma Pere.

Tukikummit tukee nuorten liikuntaa

HCRD on mukana lasten ja nuorten liikuntaa tukevassa #Steps4Tukikummit -kampanjassa, jossa PwC ja Capman yhtiöt haastavat työntekijöitään kerryttämään kilometrejä kävelemällä tai juoksemalla. Jokainen yksin, työkavereiden tai asiakkaiden kanssa liikuttu kilometri kartuttaa 4 euron verran pottia, jonka yritykset lahjoittavat Tukikummien kautta hyväntekeväisyyteen.

– Tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut noin 350 juoksijaa. Heidän lisäkseen HCRD:lle tulee iso joukko kannustajia ja tukijoukkoja, Emilia Åberg Tukikummeilta kertoo.

Suomessa arviolta 65000 nuorta on vaarassa syrjäytyä perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Tukikummit-säätiö on jo vuodesta 2007 alkaen kerännyt varoja näille nuorille, jotta he eivät putoaisi pois harrastuksista ja kaveriporukoista.

 

Tapahtumasivut: https://helsinkicityrunningday.fi/

Tukikummit: https://tukikummit.fi/

Kansallinen juoksupäivä