17-vuotiaiden EM-kisat peruttiin, kesäuniversiadit siirtyivät vuodella

Yleisurheilun 17-vuotiaiden EM-kilpailut on peruttu. Kisojen piti olla Italian Rietissä elokuussa, mutta ne peruuntuivat useissa Euroopan maissa korkeina pysyneiden koronatartuntalukujen takia.

– Rietin kisojen peruminen perustui vahvasti Italian viranomaisten näkemykseen. Euroopan yleisurheiluliiton kanta on, että kesän 19-vuotiaiden ja 22-vuotiaiden EM-kilpailut pyritään järjestämään niissä puitteissa kuin se on mahdollista, sanoo Euroopan yleisurheiluliiton (EA) hallituksen jäsen Antti Pihlakoski.

Kesän 22-vuotiaiden EM-kilpailut on tarkoitus kilpailla 8.-11. heinäkuuta Bergenissä, Norjassa ja 19-vuotiaiden EM-kilpailut 15.-18. heinäkuuta Tallinnassa, Virossa.

17-vuotiaiden EM-kisojen piti alkujaan olla Rietissä jo viime kesänä, mutta niitä siirrettiin vuodella koronapandemian takia. Seuraavat 17-vuotiaiden EM-kilpailut ovat Jerusalemissa, Israelissa heinäkuussa 2022.

Kesäuniversiadit Kiinassa vasta 2022

Tälle vuodelle suunniteltuja kesäuniversiadeja koronapandemia siirtää vuodella. Kilpailuiden piti olla Chengdussa Kiinassa 18.-29. elokuuta, mutta on siirretty vuoteen 2022. Tarkat päivämäärät päätetään myöhemmin.

Päätöksen tekivät Kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU, Kiinan opiskelijaurheiluliitto ja kilpailun järjestelyorganisaatio. Päätös perustui koronapandemian tuomiin matkustusrajoituksiin ja sen vaikutuksiin urheilijoiden harjoitusmahdollisuuksiin.