150 seuran ja yli 600 Silja Line Seurakisan kesä!

Silja Line jatkaa Seurakisojen kasvun ja kehityksen tukemista

Suomen Urheiluliiton ja Silja Linen yhteistyössä järjestämien Silja Line Seurakisojen suosio säilyy vuodesta toiseen korkeana. Monen lapsen ja nuoren ensimmäisiä yleisurheilukisoja järjestettiin kuluvana kesänä peräti 150 paikkakunnalla. Huhtikuusta lokakuulle jatkuvia Silja Line Seurakisoja on järjestetty jo yli 600 eri puolilla Suomea.

Suomen Urheiluliiton aluepäällikkö Yrjö Kelhä sanoo Silja Line Seurakisojen tarjoavan positiivisia ja paineettomia kilpailukokemuksia kaikenikäisille lapsille ja nuorille.

– Tavoitteenamme on tuoda yleisurheilukentille paljon hymyileviä kasvoja ja iloista liikuntaa. Silja Line Seurakisoissa tämä tavoite täyttyy ja pidetty kilpailukonsepti toimii erinomaisesti. Lapset pääsevät harjoittelemaan kilpailemista yhdessä vanhempiensa kanssa ja seurat saavat kilpailujen kautta uusia lapsia mukaan toimintaansa, Kelhä kertoo.

Hyvän mielen kisoja

Karhulan Urheilijoiden tiistai-illan Silja Line Seurakisoissa oli nelisenkymmentä osallistujaa. Timo Lehtisen mukaan sarjoja oli aina 65 ikävuoteen asti.

– Eilisissä seurakilpailuissa nuorin osanottaja oli seitsemän ja vanhin 50-vuotias. Kaikenikäiset kilpailivat samanlaisella innolla. Pienille lapsille, jotka eivät vielä käy muualla kuin kotiseuran kisoissa, Silja Line Seurakisat ovat tärkeitä tapahtumia. Nuorille, jotka ovat harrastuksessaan jo pidemmälle, seurakisat käyvät hyvistä ja kilpailunomaisista harjoituksista.

Lehtinen pitää seurakisakonseptia toimivana etenkin, kun lasten vanhemmat saadaan sitoutettua mukaan järjestelyihin. Silloin järjestelyvastuu ei jää muutamien vapaaehtoisten seuratoimijoiden harteille.

– Matalan kynnyksen kilpailuissa nuoret osallistuvat itselleen vieraisiin lajeihin ja kokeilevat rohkeammin taitojaan. Oma tyttönikin kokeili eilen pyörähtämistä kiekkoringissä. Isommissa kilpailuissa hän ei ole vielä sitä uskaltanut tehdä, Lehtinen kertoo.