11 kisaennätystä rikottiin ensimmäisenä TJIG-päivänä

11 kisaennätystä rikottiin ensimmäisenä TJIG-päivänä

LIVE-Tulospalvelu:

Tampere Junior Indoor Gamesin ensimmäinen kilpailupäivä tarjosi yleisurheilun riemua liki kahdentoista tunnin ajan. Heti ensimmäisenä kilpailupäivänä nähtiin 11 TJIG-kisaennätystä.

Esbo IF:n seiväshyppääjä Saga Andersson paransi 15-vuotiaiden tyttöjen ikäkausiennätystä. Saga voitti seiväshypyn tuloksella 391. Edellinen kisaennätys oli vuodelta 2013 ja ennätyksen haltija Wilma Murto.

– Kyllä sillä 391:n hypyllä olisi mennyt vähän enemmän, mutta halusin nyt ottaa varman päälle. Yritykset neljästä metristä olivat aikajuoksuviestin jälkeen yllättävän hyviä, mutta en ihan saanut tehtyä hyppyä loppuun asti. Tämä oli luultavasti mun viimeinen hallikilpailu tänä talvena. Täällä on tosi ison kisan fiilis ja hienoa kuinka sain kannustusta hyppyihini, jutteli Saga.

Tampereen Pyrinnön Joel Turkka juoksi 13-vuotiaiden poikien 60 metrin alkuerissä uuden ikäkausiennätyksen 7,38. Finaalissa Joelin voittoaika kirjattiin 7,39. Ennätys parani 0,05 sekuntia. Joel paransi ikäkausiennätystä tänä talvena jo neljännen kerran.

– Alkuerässä juoksu tuntui hyvältä, kädet liikkuivat hyvin. Finaalissa tavoitteena oli hyvä ja rento fiilis. Ei haitannut vaikka aika ei nyt ollut parempi. Minulla on käynyt ennenkin niin, että finaalin aika on sadasosan alkuerän aikaa huonompi, jutteli hyväntuulinen Joel.

Korkeushypyssä kisaennätyksiä

Lotta Putkiranta yritti kolmesti 12-vuotiaiden tyttöjen korkeushypyn ikäkausiennätystä, mutta 164 oli tällä kertaa vielä liikaa. Espoon Tapioita edustavan Putkirannan voittotulos kirjattiin 161. 11-vuotiaiden poikien korkeushypyssä Humppilan Yrin Topi Rönni hyppäsi uudeksi kisaennätykseksi 147 ja 14-vuotiaiden poikien korkeushypyssä Äänekosken Urheilijoiden Arttu Mattila 190.

Esbo IF:n Oona Räisänen heitti 11-vuotiaiden tyttöjen kiekkoa uuden ikäkausiennätyksen 30,31.

– Oli kiva heittää. Vastustajat olivat kanssa kovia. Tämä oli minun ainoa hallikauden kilpailuni. Kiva kun pääsee heittämään näin isoihin kisoihin, Oona jutteli.

11-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin juoksussa Kuivasjärven Auran Julia Jäälinoja pysäytti kellon aikaan 8,48, mikä on uusi kisaennätys. Kalle Stylman laittoi 15-vuotiaiden poikien 300 metrin aitajuoksun kisaennätyksen kunnolla uusiksi. Liedon Parmaa edustava Stylman juoksi aidatun ratakierroksen 39,94 ja paransi edellistä ennätystä yli kaksi sekuntia.

Kuula lensi lähes 20 metriä

15-vuotiaiden poikien ikäluokassa lisäksi Jyväskylän Kenttäurheilijoiden kolmiloikkaaja Juho Nieminen kohensi uudeksi kisaennätykseksi 14,03 ja Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalo työnsi nelikiloista kuulaa uudeksi kisaennätykseksi huipputuloksen 19,35.

Ensimmäisen päivän päätteeksi kilpailtiin 4×80 metrin aitajuoksuviestit. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden joukkue juoksi uuden kisaennätyksen 47,16.

– Vähän täällä on kivaa! Täällä on niin paljon porukkaa, on ollut hauskaa!, kuuluivat yhteen ääneen ja päällekkäin huudetut 10-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin finalistien kommentit heti juoksun jälkeen.

– On ollut kivaa kun täällä saa myös yöpyä! Täällä on myös hyvä tunnelma ja tää on tosi hauska tapahtuma. Kiva kun täällä soi musiikki ja se on oikeasti hyvää!,  juttelivat Helsingin Kisa-Veikkojen 11-vuotiaiden poikien aitajuoksuviestissä juosseet Simeon, Lassi, Johannes ja Daniel.

#tjig

,


Tampere Junior Indoor Games

,

,


Saga Andersson Tampere Junior Indoor Games -kilpailuissa v. 2015