Yleisurheilulisenssien ostaminen

Lisenssin maksuohje

Yleisurheilulisenssi on voimassa 1.10.2020-30.9.2021.
Sporttiturva tulee voimaan 1.10.2020, kun maksat sen lokakuun 2020 aikana. Jos maksat myöhemmin, se tulee voimaan maksupäivänä klo 23.59 tai maksuhetkestä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika.

Lisenssitiedot
Lisenssitiedot tulevat yleisurheilurekisteriin, josta ne luovutetaan kilpailukalenteri.fi -palveluun, kilpailujen järjestäjille (ml. tulospalvelutoteutus), Tilastopajaan sekä tarvittaessa lisenssivakuutuksen voimassaolon tarkistamiseksi vakuutusyhtiölle. Liitteenä yleisurheilurekisterin tietosuojaseloste.

Henkilötiedot ja SULOmapalvelu
Kunkin henkilön oma seura on velvoitettu päivittämään jäsenensä tiedot ajan tasalla rekisterissä; nimi, syntymäaika, yhteystiedot sekä sähköpostiosoite. Yleisurheilulisenssin haltija voi itse päivittää tietonsa, mikäli seura on antanut siihen suostumuksen yleisurheilurekisterissä.
Ainoastaan seurasiirrot tapahtuvat SUL:n toimesta – kaikkien muiden tietojen paikkansapitävyydestä ja muutoksista vastaa seura!

OSTA LISENSSI JA SPORTTITURVA TÄSTÄ

Maksun jälkeen nimi tulee maksettujen lisenssien listalle. Nimen tulo listalle Paytrail maksun jälkeen pienellä viiveellä ja paperilaskulla maksettaessa kahden pankkipäivän sisällä maksutapahtumasta.
Lisenssien voimassaolotietoja antaa henkilön oma seura. Maksupalautuksissa on 10 euron käsittelykulut.
Ongelmatilanteissa voit tiedustella asiaa osoitteesta lisenssit(at)sul.fi. Lähettäessäsi sähköpostia lisensseihin liittyen, liitäthän mukaan skannatun kopion maksusta, tiedon, mitä seuraa asia koskee, lisenssinhaltijan nimen, SporttiID:n yms. tietoa, jotta voimme tutkia asiaa.

Sporttiturvan ostaminen jo olemassa olevaan lisenssiin
Mikäli sinulla jo on lisenssi ja haluat ostaa siihen liitettävän Sporttiturvan, voit kirjautua yleisurheilurekisteriin omalle jäsenkortillesi sähköpostiosoitettasi käyttäen SULOmapalvelua.

Mikäli kirjautuminen ei onnistu, olethan yhteydessä seuraasi ja pyydät heitä antamaan sinulle luvan näyttää omat tietosi rekisterissä, jotta pääset kirjautumaan jäsenkortillesi. HUOM! Kirjaudu sillä sähköpostiosoitteella, jonka olet yleisurheilurekisteriin/seuralle/lisenssioston yhteydessä ilmoittanut.

Yleiskuvaus maksamisesta verkkomaksupalvelussa
Lisenssin verkkomaksupalvelussa on mahdollisuus syöttää urheilijan henkilötiedot ja seuran nimi (henkilötunnus ei ole pakollinen). Alaikäisen kohdalla huoltajan nimi ja sähköpostiosoite on pakollinen. Lisäksi henkilölle luodaan lisenssi tälle kaudelle. Monitorin ruudulla näkyy toimintaohjeet.
Tämän jälkeen henkilö voi tilata laskun sähköpostiosoitteiseensa tai maksaa lasku Paytrail verkkomaksustandardia hyödyntäen, joka vaatii laskun maksajalta pankkitunnukset. Jos em. toimenpiteet eivät ole mahdollisia, maksetaan lasku pankkitili- ja viitenumeroa käyttäen.

Seurojen käyttöoikeudet ja nippulisenssin (useampi lisenssi) maksaminen
Seura voi maksaa ja kirjata omat lisenssiurheilijansa yleisurheilurekisteriin. Tällöin esim. seura voi maksaa yhden ”könttäsumman” ja rekisteröidä summaan kuuluvat urheilijat. Seura tarvitsee käyttöoikeuden yleisurheilurekisteriin, jotta se pääsee käyttämään nippulisenssitoimintoa. Tunnuksia voi kysellä Suomen Urheiluliitosta (toimisto(at)sul.fi). Käyttöohjeet voidaan ladata rekisteristä, kansiosta Järjestösäännöt/ohjeet. Mikäli seura hankkii urheilijoille lisenssit, kannattaa huoltajien suostumus yleisurheilulisenssin ostoon ottaa kun urheilijat ilmoittautuvat seuraavalle kaudelle ja urheilukouluhin. Yksittäistä lisenssiä ostettaessa ostaja antaa itse suostumuksen.

Seuran jäsenmaksu
Seuran jäsenmaksu SUL:lle tulee olla maksettu, jotta urheilijat voivat ostaa yleisurheilulisenssin tai siihen liitettäviä tuotteita. Seuran yhteyshenkilö näkee Yleisurheilurekisteri/seuran jäsen- ja lisenssirekisteristä, onko jäsenmaksu suoritettu.
Lisenssilaskuja maksaessasi, käytäthän oikeaa viitenumeroa. Mikäli laskun oikeaa summaa tai viitenumerosarjaa ei käytetä, eivät urheilijan tiedot siirry maksettujen lisenssien listalle (ethän siis käytä vanhoja viitenumeroita!).

Yleisurheilurekisteriin pääset tästä: https://www.yleisurheilurekisteri.fi/