Yleisurheilulisenssien ostaminen

Lisenssin maksuohje

 

Yleisurheilun lisenssikausi on 1.10.2019-30.09.2020.

 

Seuran jäsenmaksu
Seuran jäsenmaksu SUL:lle tulee olla maksettu, jotta urheilijat voivat ostaa yleisurheilulisenssin. Seuran yhteyshenkilö näkee Yleisurheilurekisteri/seuran jäsen- ja lisenssirekisteristä, onko jäsenmaksu suoritettu.
Lisenssilaskuja maksaessasi, käytäthän oikeaa viitenumeroa. Mikäli laskun oikeaa summaa tai viitenumerosarjaa ei käytetä, eivät urheilijan tiedot siirry maksettujen lisenssien listalle (ethän siis käytä vanhoja viitenumeroita!).

Yleiskuvaus maksamisesta verkkomaksupalvelussa
Lisenssin verkkomaksupalvelussa on mahdollisuus syöttää urheilijan henkilötiedot ja seuran nimi (henkilötunnus ei ole pakollinen). Alaikäisen kohdalla huoltajan nimi ja sähköpostiosoite on pakollinen. Lisäksi henkilölle luodaan lisenssi tälle kaudelle. Monitorin ruudulla näkyy toimintaohjeet.
Tämän jälkeen henkilö voi tilata laskun sähköpostiosoitteiseensa tai maksaa lasku Paytrail verkkomaksustandardia hyödyntäen, joka vaatii laskun maksajalta pankkitunnukset. Jos em. toimenpiteet eivät ole mahdollisia, maksetaan lasku pankkitili- ja viitenumeroa käyttäen.

Lisenssitiedot
Lisenssitiedot tulevat yleisurheilurekisteriin, josta ne luovutetaan kilpailukalenteri.fi -palveluun, kilpailujen järjestäjille (ml. tulospalvelutoteutus),
Tilastopajaan sekä tarvittaessa lisenssivakuutuksen voimassaolon tarkistamiseksi vakuutusyhtiölle. Liitteenä yleisurheilurekisterin tietosuojaseloste.

Henkilötiedot ja SULOmapalvelu
Kunkin henkilön oma seura on velvoitettu päivittämään jäsenensä tiedot ajan tasalla rekisterissä; nimi, syntymäaika, yhteystiedot sekä sähköpostiosoite. Yleisurheilulisenssin haltija voi itse päivittää omat tiedot, mikäli seura on antanut siihen suostumuksen yleisurheilurekisterissä. Seuran kannattaa tarkistaa henkilökorttien tiedot ja poistaa kaikki tarpeeton tieto niistä ennen suostumuksen antamista.

Ainoastaan seurasiirrot tapahtuvat SUL:n toimesta.

OSTA LISENSSI JA SPORTTITURVA TÄSTÄ

Maksun jälkeen nimi tulee maksettujen listalle. Nimen tulo listalle Paytrail maksun jälkeen pienellä viiveellä ja paperilaskulla maksettaessa noin kahden pankkipäivän jälkeen maksutapahtumasta.
Maksettujen listalle pääsy vaatii salasanat (linkki sivun vasemmassa reunassa). Ne on toimitettu seuroille.
Lisenssien voimassaolotietoja antaa henkilön oma seura. Maksupalautuksissa on 10 euron käsittelykulut.
Mahdolliset tiedustelut ongelmatilanteissa os. lisenssit(at)sul.fi.
Skannaa kopio maksusta, lähetä se em. osoitteiseen ja kerro lyhyesti; seura, lisenssin haltijan nimi ja tilanne.

Seurojen käyttöoikeudet ja nippulisenssin (useampi lisenssi) maksaminen
Seura voi maksaa ja kirjata omat lisenssiurheilijansa yleisurheilurekisteriin. Tällöin esim. seura voi maksaa yhden ”könttäsumman” ja rekisteröidä summaan kuuluvat urheilijat. Seura tarvitsee käyttöoikeuden yleisurheilurekisteriin, jotta se pääsee käyttämään nippulisenssitoimintoa. Tunnuksia voi kysellä Suomen Urheiluliitosta. Käyttöohjeet voidaan ladata rekisteristä, kansiosta Järjestösäännöt/ohjeet. Mikäli seura hankkii urheilijoille lisenssit, kannattaa huoltajien suostumus yleisurheilulisenssin ostoon ottaa kun urheilijat ilmoittautuvat seuraavalle kaudelle ja urheilukouluhin. Yksittäistä lisenssiä ostettaessa ostaja antaa itse suostumuksen.
Yleisurheilurekisteriin: https://www.yleisurheilurekisteri.fi/