Wecksten ylitti 545 Australiassa: EM-rajan tavoittelu jatkuu (video)

Karhulan Urheilijoiden seiväshyppääjä Tomas Wecksten oli kolmas ylitettyään 545 Perthissä Australiassa käydyssä kilpailussa. Wecksten teki hyviä yrityksiä korkeudesta 555, joka on elokuisten Berliinin EM-kisojen tulosrajakorkeus.

– Ideana oli hypätä EM-kisarajaa heti tässä ensimmäisessä Australian kilpailussa, mutta nyt tehtävä jatkuu seuraavissa kisoissa, Wecksten totesi.

Wecksten matkusti Perthiin valmentajansa Steve Ripponin kanssa vajaa viikko sitten. Harjoitus- ja kilpailumatka kestää kaikkiaan vajaat kolme viikkoa.

– Vähän jouduin muuttamaan tätä kisaa edeltänyttä harjoittelua, kun tänne tulleet seipäät eivät olleet oikeita. Sain kuitenkin lainattua Paul Burgessilta hyvät seipäät ja ehdin totutella niihin, Wecksten sanoo.

– Burgessin seipäillä on hypätty kuusi metriä, joten tarjolla on ainakin riittävän isoja seipäitä. Ei pitäisi loppua kesken.

Perthin kilpailu hypättiin yli 20 plusasteen tuulettomassa säässä. Wecksten meni 545 ensimmäisellä ja kävi sen jälkeen EM-rajan kimppuun.

– Ensimmäinen yritys 555:stä oli limbo, maastolähtö epäonnistui, mutta sen jälkeen tein kaksi hyvää yritystä. Toisella yrityksellä tipuin vähän riman päälle ja kolmannessa oli sen verran paljon buustia, että se meni vähän läpi.

Kilpailun voitti Kurtis Marschall. Viime kesän MM-kisoissa seitsemänneksi sijoittunut australialainen ylitti Perthissä 578.  Saksan Tobias Scherbarth oli toinen 550:n ylityksellä.

HKV:n Aino Siitonen ylitti naisten kilpailussa 395.

Videolla Weckstenin 545 ylitys ja kaksi yritystä korkeudesta 555.

Perthin kisan tulokset


wecksten_tomas_perth.jpg

Tomas Wecksten ja Perthin kisan voittaja Kurtis Marschall