Viita ja Rautanen hyppäsivät korkeimmalle Ruovedellä

Korkeuskarnevaalissa Ruovedellä voittivat miesten ja naisten korkeushyppykilpailut Tampereen Pyrinnön Jussi Viita ja Vilppulan Veikkojen Laura Rautanen tuloksin 214 senttiä ja 180 senttiä.

Jussi Viita teki kilpailussa myös kolme yritystä kauden kotimaisesta kärkituloksesta 218, muttei näissä yrityksissäään onnistunut. Toiseksi sijoittui kymmenottelun kolmen vuoden takainen Suomen mestari Himangan Urheilijoiden Mauri Kaattari tuloksella 210.

30-vuotias Jussi Viita on korkeushypyn nelinkertainen Suomen mestari ja nelinkertainen hallimestari. Kalevan kisojen korkeushypyssä hän on voittanut yhteensä 11 mitalia ja Suomen hallimestaruuskilpailut mukaan lukien 18 SM-mitalia, joista kahdeksan kultaisia, neljä hopeisia ja seitsemän pronssisia.

Viita edusti Suomea toissakesänä Zürichin EM-kilpailuissa, muttei päässyt mukaan tänä kesänä Amsterdamin EM-kilpailuihin. Suomi-Ruotsi-maaottelussa Viita todennäköisesti on tänäkin vuonna yksi Suomen maajoukkueen avainurheilijoista. Ruotsia vastaan otellaan Viidan kotikentällä Ratinan stadionilla syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Naisten korkeushypyn Ruovedellä voitti vuoden 2013 Suomen mestari Vilppulan Veikkojen Laura Rautanen. Voittotulos oli 180 senttiä. Kolme senttiä matalammalta riman ylittivät toiseksi sijoittunut Karhulan Katajaisten 18-vuotias Ilona Äyräväinen ja kolmanneksi sijoittunut Karhulan Urheilijoiden Senni Ronkainen.

– Karnevaalien kasvu on ollut ilahduttavaa. Meillä oli nyt osallistujaennätys. Miesten pääkilpailussakin hyppääjiä oli 17 ja varsinkin nuorten naisten ja vanhimpien tyttöjen joukossa oli todella paljon osallistujia ja moni heistä hyvin lahjakkaita, iloitsi korkeuskarnevaalin pääsihteeri Outi Mikkonen.