Vainiolta väkevä soolojuoksu: SM-maraton yhä kauden päätavoite, Kuivisto ja Rinne mestareiksi

Vainiolta väkevä soolojuoksu: SM-maraton yhä kauden päätavoite

Alisa Vainio kesän toinen 10 000 metrin kilpailu sujui Jyväskylän Kalevan kisoissa voittoinsa soolojuoksuna samaan tapaan kuin edellinen Jämsän kestävyysjuoksukarnevaaleilla. Jyväskylässä Vainio voitti toisen Suomen mestaruutensa ajalla 33.32,77, joka jäi elokuisten EM-kisojen tulosrajasta 33.20,00.

Vainio ei EM-rajan rikkomatta jäämistä surkutellut. Vahva juoksu kertoi, että viime vuosina erilaisten vaivojen kanssa kamppaillut juoksija hän on tekemässä väkevää paluuta huipulle.

– Se oli ihan ok juoksu. Tuntui helpolta, mutta vähän voimattomalta. Kun ei ole tehnyt tarpeeksi vetotreenejä ei lopussa uskaltanut kiristää, Vainio sanoi.

Vainio juoksi pääosan matkaan 3 minuutin ja 20 sekunnin kilometrivauhtia. Loppua kohden tuli pari 1-2 sekuntia hitaampaa kilometriä.

– Keli vaikutti tulokseen aika paljon, Vainio totesi hellesäästä.

Vainion mukaan kauden päätavoite oli alkujaan SM-maraton, joka on 22. syyskuuta Lappeenrannassa.

– Se on edelleen päätavoite, sinne tulee niin paljon kavereita juoksemaan, Vainio sanoi.

Vainio ei osannut sanoa, aikooko hän yrittää vielä EM-rajan rikkomista ennen kuin tuloksentekoaika päättyy 29. heinäkuuta.

– Täytyy keskustella valmentajan kanssa, Vainio tuumi.

Kalevan kisojen 10 000 metrillä Vainio oli täysin omaa luokkaansa. Toiseksi Kalevan kisojen 10 000 metrillä juoksi KU-58:n Laura Manninen ajalla 35.10,86. Kolmas oli Helsingin Jyryn Katarina Skräddar ajalla 36.02,46.

Sara Kuivisto oli tiukasti kannassa, kun Kristiina Mäki aloitti pitkän kirinsä

,

Suosikit Rinne ja Kuivisto mestareiksi

Joonas Rinne ja Sara Kuivisto pitivät 1500 metrin finaaleissa suosikin asemansa: Rinne kiristi jo hyvissä ajoin viimeisellä kierroksella muista irti ja voitti toisen perättäisen mestaruuden ajalla 3.52,55. Kokeneet Tuomo Salonen ja Panu Jantunen kiristivät toiseksi ja kolmanneksi ajoin 3.54,58 ja 3.56,36,

– Siinä alussa vähän seurailin muiden vauhtia ja 300 metriä maalia tein ratkaisun, että nyt lyön kaiken tiskiin, Rinne sanoi.

Sara Kuivisto oli valppaana, kun Kristiina Mäki avasi tutun pitkän kirinsä viimeisen kierroksen alussa. Kuivisto pysyi kannassa ja kiristi lopussa ohi mestariksi ajalla 4.27,22.

Mäki tuli maaliin toisena ajassa 4.28,90 ja 17-vuotias Nathalie Blomqvist vei Kalevan kisojen pronssin ajalla 4.32,78.

– Helppo ja kiva juoksu. Hyvä, ettei enää tarvinnut yrittää taistella EM-rajasta, Kuivisto sanoi. Hän rikkoi rajan hiljattain Barcelonassa.