Toni Sirviö kiskaisi 81,62 Tanhuvaaran kentällä

Sulkavan Urheilijoiden keihäänheittäjä Toni Sirviö avasi kotimaisen kilpailukauden komealla ennätyksellään 81,62 Tanhuvaaran kentällä Savonlinnassa. Tulos on kevään kotimainen kärkinoteeraus ja tuntuva parannus 23-vuotiaan heittäjän ennätykseen. Ennen tätä Sirviön ennätys oli oli viime syksynä kiskaistu 79,90.

Pekingin MM-kilpailujen 82 metrin tulosrajakaan ei jäänyt kauas.

– Oikeastaan hyvä, ettei raja vielä mennyt. Se kun pitäisi tehdä kansallisessa kilpailussa, Sirviö totesi.

Tanhuvaarassa käyty kilpailu oli piirikunnallinen. Sirviön ennätysheitto syntyi neljännellä yrittämällä. Hyvin talven harjoitellen heittäjän mukaan kesällä on luvassa parempaa.

– Koetetaan siitä yhdestä MM-kisapaikasta taistella, 85 metriä pitäisi pystyä heittämään, Viljo Toivasen valmentama heittäjä sanoo.

Yhdellä MM-paikalla Sirviö viittasi siihen, että Antti Ruuskanen ja Tero Pitkämäki on jo valittu MM-joukkueeseen.

 

Juoksuprojekti toimii

Sirviö on hallitseva 22-vuotiaiden Suomen mestari. Alkavalla kaudella hänen on tarkoitus murtautua lajin kansalliseen kärkeen. Siihen Sirviöllä on mielestään talven ja syksyn harjoittelun jäljiltä eväät.

– Kaikki ominaisuudet ovat kehittyneet, mutta talven projekti oli juoksun parantaminen ja juoksumäärien lisääminen. Minulta leikattiin ”penikat” syksyllä ja sen ansiosta olen pystynyt kolminkertaistamaan juoksumäärät, Sirviö kertoo.

Tietotekniikkainsinöörin opintojaan viimeistelevä heittäjä kilpailee seuraavan kerran 3. kesäkuuta Lappeenrannassa Marskin kisoissa. Silloin vastassa on muun muassa hallitseva Euroopan mestari Antti Ruuskanen.

 

SAVONLINNA (Tanhuvaara) 9.5.2015 Keihäänheittäjien leirikilpailut

Miehet,

Keihäs: 1) Toni Sirviö SulkavU 81,62 (74,98, 75,72, x, 81,62, x, -).