Supermies Van Niekerk ei yritä MM-tuplaa (video)

Etelä-Afrikan sprintteritähti Wayde Van Niekerkin valmentaja Ans Botha teki onnistuneen liikkeen saadessaan juoksijansa keskittymään 400 metrille, eikä vain mielimatkalleen 200 metrille.

Kauden mittaan Van Niekerk on juossut molempien matkojen Etelä-Afrikan ennätykset 19,94 ja 43,96, mutta ei silti suunnittele kahden matkan juoksemista Pekingin MM-kisoissa elokuussa.

– MM-kisat ovat kovan luokan haaste, joten pidän asiat yksinkertaisina, keskityn perusjuttuun ja yritän tehdä parhaani, juoksija sanoo Sport24:n haastattelussa.

Pekingin MM-kisoissa moisen tuplan juokseminen olisikin liki mahdoton haaste, sillä 400 metrin finaali juostaan vajaa tunti 200 metrin välierien jälkeen.

Michael Johnson on toistaiseksi ainoa samoissa MM- ja olympiakisoissa 200 ja 400 metriä voittanut juoksija. Van Niekerk ei ole edes leikitellyt tuplaamisajatuksella.

– En todellakaan osaa sanoa (josko yritän tuplaa koskaan). En ole ajatellut niin pitkälle vielä. Pitää hoitaa ensin kunnialla tämä ja seuraava vuosi. Katsotaan sitten.

20 sekunnin alitus ei yllättänyt

Van Niekerk on nyt Botswanan Isaac Makwalan sekä amerikkalaisten Michael Johnsonin ja LaShawn Merrittin ohella ainoa juoksija, joka on alittanut 200 metrillä 20 sekuntia ja 400 metrillä 44 sekuntia.

Päämatka on varttimaili.

– 400 metriä on ykkösmatka nyt, mutta se ei ole salaisuus, että juoksen mieluimmin 200 metriä, juoksija sanoo.

Varttimailin ennätys syntyi Timanttiliigan Pariisin kilpailussa ja 200 metrin ennätys hiljattain Lucernessa. Haamurajan alittaminen 200 metrillä ei yllättänyt.

– Ei oikeastaan. Tiesin, että pystyn siihen. Piti vaan odottaa kärsivällisesti, että se päivä tulee, Van Niekerk sanoi.