Superkuntoisella Schippersillä edessään vaikea ratkaisu (video)

Schippers avasi kauden kärkiajalla: Tästä on varaa parantaa

Hollantilaisella Dafne Schippersillä on edessään vaikea päätös lähikoina, keskittyäkö elokuisissa MM-kisoissa pikamatkoille vai seitsenotteluun. Hengelossa syntynyt 100 metrin Hollannin ennätys 10,94 ei vielä ratkaisua kirkastanut.

– Odotan ensin millainen tulos Götzisistä tulee ja käyn sen jälkeen muutamassa pikajuoksukilpailussa, Schippers kuvasi ratkaisun syntyä Kansainväliselle yleisurheiluliitolle.

Schippers kilpailee Götzisin seitsenottelussa viikonvaihteessa. Hengelossa hän rikkoi ensimmäisenä hollantilaisnaisena 11 sekunnin rajan ja makseli kalavelkoja Dina Asher-Smithille. Hän voitti britin EM-hallien 60 metrin finaalissa, mutta hävisi 19-vuotiaalle lahjakkuudelle hiljattain Manchesterille

– En halunnut, että tuo tappio toistuu, ohitin hänet kilpailussa ja sain juoksun lopussa jalat toimimaan mahtavan rennosti, Schippers kertaili kotimaansa medialle.

Britannian ennätyksen 11,02 Hengelossa juossut Asher-Smith johti kilpailua kiihdytyksen alussa, mutta juoksun lopussa Schippers nousi vastustamattomasti voittoon.

– Kisan alku ei ollut erityisen hyvä. Siinä oli pikkuvaikeuksia, mutta kyllä se siitä, Schippers tuumi.

Schippers juoksi huhtikuussa 100 metriä Floridan Clermontissa rajussa myötätuulessa (+3,9 m/s) 10,90. Hengelossa myötätuulta oli 1,8 metriä sekunnissa

– Huippujuttu ja oli hienoa voittaa tällaisen yleisön edessä, juoksija hehkutti.

Asher-Smith, 19, kohensi omaa ennätystään 0,12 sekuntia. Montell Douglasin vuonna 2008 juoksema aiempi Britannian ennätys oli 11,05.

Hassan ja Talai ennätyksiin

Hollantilaiskatsojia hellittiin Hengelossa myös toisella maan ennätyksellä, Sifan Hassan voitti naisten 1000 metriä kauden kärkiajalla 2.34,68. Se on myös nopein aika maailmassa kuuteen vuoteen.

Myös naisten 100 metrin aidoissa juostiin eurooppalaisittain hyvä kevätkesän kilpailu. Valko-Venäjän Alina Talai pinkoi voiton ennätyksellään 12,70, Saksan Cindy Roleder oli toinen ajalla 12,92 ja hollantilainen Nadine Visser kolmas ennätyksellään 12,97. Aitakilpailu juostiin 1,4 metriä sekunnissa puhkuneeseen myötätuuleen.

Muissa lajeissa kenialainen Robert Biwott pinkoi 1500 metrin kauden kärkituloksen ja ennätyksensä 3.33,64. Miesten 100 metrillä britti Chijindu Ujah vei voiton ajalla 10,09, joka syntyi liki tuulettomassa säässä (-0.3m/s).