Suomen mestari Neuvonen käveli ennätyksensä Kauhavalla

Naisten 20 kilometrin kävelyn tuore Suomen mestari Lappeenrannan Urheilu-Miehien Elisa Neuvonen voitti Kauhavan kävelykarnevaalin 5000 metrin kilpailun uudella ennätyksellään 23.40,62.

Marko Kivimäen valmennuksessa harjoitteleva Neuvonen paransi aiempaa ennätystään 20 sekuntia ja rikkoi ensi kerran 24 minuutin rajan. Hänen aikansa on myös kauden kotimainen kärkitulos 5000 metrin ratakävelyssä, mutta Suomen ennätysjuniori Taika Nummi on aiemmin kävellyt 10 kilometrin tiekävelyn väliaikana huomattavasti nopeamminkin.

Kotimaisittain hyvätasoisessa kilpailussa toiseksi Neuvosen jälkeen sijoittui hänen seuratoverinsa Tiia Kuikka hänkin uudella ennätyksellään 24.23,69. Viime talvena Kuikka palkittiin hopeamitalilla Suomen hallimestaruuskilpailuissa 3000 metrin matkalla.

Miesten 10000 metrin kävelyyn ei Kauhavalla osallistunut aivan Suomen parhaimmistoa. Voittaja oli Turun Weikkojen Timo Viljanen ajalla 48.21,18. Kilpailut saatiin suorittaa muuten hyvässä säässä, mutta rankkasade keskeytti kilpailut 20 minuutiksi, minkä jälkeen kilpailuja päästiin taas jatkamaan.