Sant Cugatin leiri onnistui, Leveelahden ja Aholan EM-Gävle -treenit aikataulussa

Kiekonheittäjä Helena Leveelahden ja kuulantyöntäjä Eero Aholan heittoharjoituksissa oli hyvää kilpailukautta enteilevä ote Espanjan Sant Cugatissa päättyneellä leirillä. Kumpikin tähtää kuntoaan heinäkuussa Gävlessä käytäviin 22-vuotiaiden EM-kisoihin.

– Leiri meni hyvin putkeen, vaikka viimeinen heittotreeni jäi vesisateen takia tekemättä.

Punttitreenit kulkivat mukavasti ja heitto kulkee koko ajan paremmin. Muutenkin kaikki on mennyt eteenpäin viime vuoteen verrattuna, Leveelahti sanoo.

Tyytyväinen leiriin oli myös viime kesän junioreiden MM-mitalistin valmentaja Anssi Mäkinen.

 – Helenan heitto kulkee nyt harjoitustasoon nähden ennätyslukemissa. Leirin teemana oli tehdä laadukkaita heittotreenejä ja katsoa, mikä on kovan heittämisen valmius. Se on selvästi parempi kuin vuosi sitten, mutta ihan ei olla vielä kilpailuvalmiudessa, Mäkinen sanoo.

Lantion lyöntiä hiottiin

Punttisalissa Leveelahti teki hyvää jälkeä. Perusvoimaliikkeistä etukyykyssä ennätys nousi 100 kiloon ja valmentaja-Mäkistä miellyttivät myös Leveelahden heitot ylipainoisella 1,25-kilon kiekolla. Lajivoimaakin on tarttunut.

– Tässä on vielä pari heittotreeniä ennen kilpailukauden aloitusta. Kisakunto alkaa pikkuhiljaa aukeamaan. Kesän mittaan olisi tarkoitus heittää lähemmäs 60 metriä, viime kesänä 56,80 sipaissut Leveelahti sanoo.

Sant Cugatin heittotreeneissä jatkettiin myös tekniikan hiomista. Teema oli tuttu.

– Keskityttiin aika paljon ringin keskelle menoon ja lantion lyönnin loppuun. Niitä on harjoiteltu koko ajan, Leveelahti sanoo.

Kakkoslaji kuulantyöntö pysyy Leveelahden mukaan kesän ohjelmassa,

– Kyllä se mukana kulkee. Tällä leirillä oli tarkoitus työntää pari treeniä, mutta ne jäivät nyt tekemättä, Leveelahti sanoi.

Kisakautensa Virtain Urheilijoiden heittäjä aloittaa kuluvan kuun lopulla, kisa on vielä päättämättä.

Aholan työntökunto nousee kohinalla

Tyytyväisenä jätti Espanjan leirin myös Porin Yleisurheilun Eero Ahola. Hän piipahti hallikaudella kisaringissä vain kahdessa kilpailussa ja työnsi Kuopion SM-halleissa neljänneksi halliennätyksellään 17,75.

Sant Cugatin harjoituksissa kuula kaarsi Aholan mukaan ”reilusti yli 18 metrin”.

– Tekniikka menee eteenpäin joka treenissä. Treeniennätyksiä tuli ja punttitreenit kulkivat erittäin hyvin. Kaikki on mennyt juuri niin kun on suunniteltu, Jarkko Aholan valmentama mörssäri sanoo.

Varsinkin voimatulosten kehitys on ottanut isoja askeleita.

– Viimeisellä voimakaudella penkkipunnerruksen ennätykseen tuli kymmenessä viikossa 17,5 kiloa lisää, Ahola sanoo.

Ahola, 20, penkkipunnersi 220 kiloa ja tempaisi 110 kiloa. Sant Cugatissa hän teki tiivisti töitä myös tekniikan kanssa.

– Tekniikassa isoin asia on työnnön lopun ajoitus. Siinä pitää saada kaikki voima kuulaan. Kehityksen huomasi, kun katselin työntöjä videolta. Työntö ei kaatunut lopussa taakse tai muualle, Ahola sanoo.

Kilpailukauden Ahola aloittaa Jyväskylässä 23. kuluvaa kuuta. Kauden tavoite on kirkas.

– Gävlen EM-kisoissa kahdeksan joukkoon ja 19,50:n ylitys, Ahola sanoo.

Mäkinen: ”Ollaan ennätystasolla”

Hyvin ja hyvässä yhteishengessä kulkivat Leveelahden ja Aholan ohella muidenkin treenit kuulantyöntäjien- ja kiekonheittäjien yhteisellä harjoitusleirillä.

– Koko porukka teki kautta linjan teki hyvää heitto -ja lajiharjoittelu. Ollaan ennätystasolla, kun puhutaan isosta kuvasta, valmentaja Anssi Mäkinen kiteytti leirin näkymiä.