Samuelsson loikkii kovin tavoittein kohti EM-kesää

Pikajuoksija Samuli Samuelssonin EM- ja olympiakesään kurottava harjoittelu on täydessä vauhdissa.  

Ruskan värjäämä Toivolansaaren pururata Ikaalisissa on  sprintterin peruskuntokauden päänäyttämö, ohjaajana valmentajakonkari Mauri Salomäki yhdessä juoksijan isän Harri Samuelssonin kanssa.

– Amsterdamin EM-kisoihin, 100 metrillä 10,30 eli 22-vuotiaiden Suomen ennätys ja 20,7-alkuinen aika 200 metrillä. Siinä on riittävästi tavoitetta, Samuelsson linjaa ajatuksiaan tulevasta kesästä.

Ikaalisten Urheilijoiden sprintteritähden kepeän tehokkaasti rullaava juoksu poiki viime kesänä 100 ja 200 metrillä komeat ennätykset 10,40 ja 20,89. Jälkimmäisellä matkalla Samuelsson, 20, oli Tallinnassa 22-vuotiaiden EM-kuutonen ja Porissa Kalevan kisojen voittaja.

– Kympin kausi siihen nähden, että oli armeijaa ja mykoplasmaa niin, että vasta maaliskuun puolivälistä päästiin rakentamaan kesää kohti. En olisi odottanut noin kovaa tuloskehitystä, juoksija tunnustaa.

Nyt Samuelsson keskittyy täysipäiväisesti urheiluun. Parasta aikaa tehdään peruskuntokautta, jonka aikana painopisteinä ovat lihaskestävyys ja aerobinen kunto.

Ensimmäistä peruskuntokautta seuraa kuusiviikkoisen treenijakso, jonka aikana voima- ja nopeusharjoittelu nousevat isompaan rooliin. Syystalvella tuunataan tekniikka ja nopeus vastaamaan hallikauden tarpeita.

– Tavoitteena on 6,7-alkuinen tulos 60 metrillä, Samuelsson sanoo talven kisoista.

Lisää Samuelssonin ajatuksia oheisella videolla.

Samuelssonin harjoittelusta löytyy laajempi raportti lokakuun lopussa ilmestyvässä SUL:n valmennusjulkaisussa Huippu-Urheilu-Uutisissa