Samuelsson ja Purola pinkoivat ennätyskyytiä – Pikajuoksut 5.3.

Samuli Samuelssonin hallikausi sai yhden täyttymyksen nuorten SM-hallien 60 metrillä Helsingissä. Ikaalisten sprintteritähti alitti kahdesti talven tavoitteena olleen 6,80. Ensin välierissä ajalla ajalla 6,79 ja finaalissa mestaruusajalla 6,76.

– Finaalissa päästiin liikkeelle vasta yhden vilppilähdön jälkeen. Se ei syönyt voimia, se haukkasi niitä, Samuelsson tuumi vilppilähdöstä.

Juoksuunsa Samuelsson oli tyytyväinen.

– Lähtö oli aika samanlainen kuin välierissä, mutta loppu tuli rennommin.

Juoksun lopusta samuelssonmainen lento oli Tampereen SM-halleissa kateissa. Helsingin kisoihin se löytyi tutulla lääkkeellä.

– Lepäsin koko viikon, Samuelsson tuumi.

HIFK:n Ilari Mäkinen olin toinen ennätyksellään 6,94. Janakkalan Janan Heikki Nieminen oli kolmas ennätystään sivuavalla ajalla 6,96.

 

Purola loistovauhdissa

Todella liikkui myös 17-vuotiaiden 60 metriä voittanut 15-vuotias Oulun Pyrinnön Samuel Purola. Hän voitti matkan ajalla 6,87, ja nousi alle 17-vuotiaiden ikäluokan kaikkien aikojen kotimaan hallitilastossa kolmanneksi Visa Hongiston ja Lauri Tuomilehdon jälkeen.

– Maksimijuoksu kulki tosi hyvin ja lähtökin oli aika hyvä, Purola hymyili ja ihmetteli itsekin, kuinka hyvä aika lopulta oli.

Purolan aiempi ennätys oli 6,97. Se koheni jo välierissä lukemiin 6,92. Nuoren juoksijan mukana kolmen startin päivä ei painanut jaloissa.

– Alkuerät otin ihan kevyesti. Ei pitkä päivä tuntunut missään.

Lauri Tuomilehto juoksi välierissä 6,95, mutta jäi loppukilpailusta pois flunssan sen tuomien vatsaoireiden takia.

Kuopion Reippaan Eliel Pohjolainen oli toinen ennätyksellään 7,11.

HKV:n Aarttu Paananen kiihdytti 19-vuotiaiden mestariksi ennätyksellään 6,97. Hän juoksi välierissä seitsemän sekunnin ajan ja piti pintansa finaalissa.

 

Haverinen, Parpala ja Thureson mestareiksi

Naisten 22-vuotiaiden 60 metriä päättyi Turun Tovereiden Milja Thuresonin mestaruuteen ajalla 7,47, joka jää sadasosan hänen ennätyksestään.

– Olen todella iloinen voitosta. Tämä on minulle 22-vuotiaissa viimeinen hallikisa. Kolme juoksua päivässä söi naista aika lailla, Thureson tuumi.

Naisten 19-vuotiaiden 60 metriä voitti Kokkolan Veikkojen Henriikka Parpala ajalla 7,55. Hän kärsi pohjakrampin viime viikonvaihteessa Tampereen SM-hallien pituushypyssä, ja se kiusasi vielä hieman Helsingissä.

– Sen krampin jäljiltä oli aamulla vielä epävarmaa pystynkö juoksemaan. Alkuerissä pohje tuntui kireältä. Finaalissa toivoin, että pääsen maaliin asti, mutta ei se juostetta kuitenkaan tuntunut. Lähtökin onnistui.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Sanni Mahonen oli toinen ennätyksellään 7,65.

Kajaanin Kipinän Annika Haverinen pinkaisi 17-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin mestariksi ennätyksellään 7,74.  HIFK:n Viivi Lehikoinen oli toinen ajalla 7,76.

 -Tosi rento ja helppo juoksu. Hyvältä tuntui startista maaliin, Haverinen hehkutti.

Koko lailla tyytyväinen oli Lehikoinenkin, joka juoksi aivan ennätyksensä tuntumaan.

– Ihan hyvä 60-metrinen, minulle 100 metriä on kuitenkin paljon parempi matka, Lehikoinen muistutti.

 

Uusimäki ja Vainio Kaila mestareiksi

Tampereen SM-hallien 300 metrin aitojen mestarit pitivät pintansa Helsingissä 22-vuotiaiden 400 metrillä. KU-58:n Hilla Uusimäki vei naisten 400 metriä halliennätyksellään 55,45. Hän voitti Tampereen kisoissa myös tuon matkan.

– Suhteellisen tasainen juoksu. Kuuntelin siinä alussa kuuluttajaa ja vähän säikähdin, kun hän sanoi, että aloitin liian lujaa, mutta väliaika (200m) oli kuulematta 26,6, Uusimäki tuumi.

– Itse en tykkää juosta kärjessä ja tulen mieluummin takaa, mutta tuossa 200 metrin radalla on pakko aloittaa reippaasti.

Laitilan Jyskeen Joni Vainio Kaila voitti 22-vuotiaiden miesten 400 metriä ajalla 50,06. Vainio Kailan ja Uusimäen urakka jatkuu Helsingissä sunnuntaina. 

Tulokset


purola_samuel-1.jpg

Samuel Purola avasi kesäkautensa kotikentällään Raatissa. Kuva tämän vuoden hallimestaruuskilpailuista.