Ruuskanen kuudes EM-finaalissa ”Vetter vissiin halusi olla Ruuskanen”

Antti Ruuskanen jätti Berliinin Olympiastadionin kaksijakoisissa tunnelmissa. Kuudes sija keihäänheiton EM-finaalissa sinetöi paluun olkapääoperaation jälkeen lajin arvokisojen kärkinimien joukkoon, ei kuitenkaan sellaisella tuloksella, jota Ruuskanen oli itse suunnitellut.

–  Hyvänä päivänä sellainen yli 85 metriä olisi ollut mahdollinen, Ruuskanen totesi.

Torstaina finaalissa Ruuskanen heitti 81,54, joka on hänen kesän toiseksi paras tuloksensa. Kisan voittoon heitti olympiavoittaja Thomas Röhler, joka kiskaisi kolmannellaan 89,47. Saksan kaksoisvoiton varmisti Andreas Hofmann, joka sivalsi 87,60. Viron Magnus Kirt vei pronssin 85,96 kantaneella heitolla.

–  On se hyvin, mutta harmittaa, kun katkesi junioreiden ja aikuisten sarjan mitaliputkin, Ruuskanen arvioi EM-kisojen pistesijaa.

Kilpailun aikana Ruuskanen osoitti, että kykenee venymään, kun sitä tarvitaan. Hän heitti kolmannellaan 80,38 ja varmisti sillä, että on mukana kolmella viimeisellä kierroksella. Kisan pisin heitto tuli viidennellä kierroksella.

–  Kolmas heitto oli hyvä, mutta lähti kyntämään. Siinä oli kuitenkin parhaat tehot, Ruuskanen sanoi.

Kilpailun lopulla Ruuskasella oli erikoinen episodi, kun virkailija päästi Johannes Vetterin heittämään Ruuskasen vuorolla.

–  Sanoin siinä monta kertaa, että taitaa olla väärä mies heittämässä, mutta se ei vaikuttanut. Vetter vissiin halusi olla Ruuskanen tällä kertaa, Ruuskanen veisteli.

”Ei käytetty Moskovan taktiikkaa”

Ruuskasen taktiikka kilpailussa oli edetä maltilla.

–  Nyt ei käytetty Moskovan taktiikkaa, eli täysillä heti alusta lähtien. Heitin ensimmäisellä kierroksella perushyvän 80-metrisen ja siitä kierros kierrokselta lisäsin tehoja, Ruuskanen kertaili.

Ruuskanen kritisoi EM-kisojen ohjelmaa, jossa karsinta ja finaali olivat peräkkäisinä päivinä. Finaalissa heittäminen luonnisti kuitenkin hyvin.

–  Se meni jo paremmin kuin karsinnassa. Sain jalat toimimaan paremmin. Tuo sade, joka tuli kisan lopussa, olisi vaan saanut tulla heti ensimmäisellä kierroksella, hyvänä vaikeiden kelien taitajana tunnettu heittäjä veisteli.

Ruotsi-ottelu Tampereella elo-syyskuun vaihteessa on Ruuskasen kisanohjelmassa.

–  Varmaan joku kilpailu pitää heittää sitä ennen, Ruuskanen tuumi.