Rastas ponnisti voiton Mannheimissa (katso videot)

Raision Kuulan Miro Rastas ponnisti korkeuskisan voittoon Saksan Mannheimissa alle 20-vuotiaiden kansainvälisessä gaalassa. Rastas ylitti 208. 

– Sijoituksesta jäi hyvä fiilis. Tulos olisi saanut ylittää nuorten MM-rajan (216), mutta tähänkin voi olla ihan tyytyväinen, tällä kaudella 213 hypännyt Rastas totesi.

Karhulan Katajaisten Ilona Äyräväinen oli naisten korkeuskilpailussa yhdeksäs ylitettyään 174. 

Mannheimissa kilpailtiin toinen kisapäivä lämpimässä ja aurinkoisessa säässä, kun avauspäivää kiusasi sade. 

Vasa IS:n Jesse Salmi ylitti miesten seiväskisassa tasan viisi metriä, joka on hänen kesän parhaansa. Se riitti seitsemänteen sijaan. Turun Urheiluliiton Eetu Turakainen oli yhdeksäs 490:n ylityksellä. Kilpailun voitti 570 hypännyt Australian Kurtis Marschall.

Kokkolan Veikkojen Henriikka Parpala ponkaisi pituushypyssä kesän parhaansa 592 (+1,2) ja oli 10:s.

– Alkukaudesta on ollut tekniikan kanssa ongelmia, mutta tässä kisassa hyppääminen lähti sujumaan jo parempaan päin. Hyvä fiilis jäi, Parpala totesi.

Pikajuoksijat hyvässä iskussa

Pikajuoksuissa Nurmijärven Yleisurheilun Oskari Lehtonen oli 200 metrillä 14:s ajalla 21,66 (+0,0 m/s). Hän on kesän mittaan juossut matkan ajassa 21,49.

Äänekosken Urheilijoiden Aino Pulkkinen, 18, pinkoi 200 metrillä ennätyksensä tuntumaan kauden parhaalla ajallaan 24,52 (+1,5 m/s) ja oli 15:s.

Turun Weikkojen Taika Koilahti, 17, juoksi ajan 24,62 (+1,5) ja oli 17:s, ja Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Sanni Mahonen oli ajalla 25,03 (-0,5) 22.

– Molemmat Mannheimin juoksut 100 ja 200 metriä tuntuivat hyvältä. Harmillisesti molemmissa juoksuissa oli vastatuulta. Vähän kauan myös odotuttivat ennen starttia, Mahonen kertaili.

– Hyvä päivä. Kesän paras parani puoli sekuntia, Koilahti komppasi ja tyytyväinen oli Pulkkinenkin.

– 200 metriä meni hyvin, kun tuli kauden paras. Tykkäsin radan kovasta mondo-pinnasta.

Naisten 200 metrillä parasta vauhtia juoksi Australian Jessica Thornton ajalla 23,50.

Laitilan Jyskeen Krista Uusi-Kinnala heitti kiekkoa 45,06 ja oli yhdestoista. Kilpailun voitti Australian Kirsty Williams, joka heitti 50,59. Kilpailussa heitettiin kilon kiekkoa.

Toista kertaa Mannheimissä Suomen joukkueen johtajana toiminut Joonas Makkonen pitää kisaa erittäin hyvänä paikkana kartuttaa kansainvälistä kilpailutuntumaa.

– Nuoret pääsevät urheilemaan kovassa seurassa ja hyvissä olosuhteissa. Tapahtumana kisa on jouheva ja urheilijaystävällinen, ja tunnelma on rento. Aikataulu pitää ja järjestelyt toimivat hyvin, Makkonen sanoo.

Videot on kuvannut Antti Mero.

,

,

,

,

,