Peugeot-yleisurheilutiimi hakee 17-20-vuotiaita lahjakkuuksia

Suomalaisten yleisurheilijoiden saalis viime kesän nuorten ja junioreiden EM-kisoista oli kahdeksan mitalia ja 19 pistesijaa.

Juniorimenestyksen muuttaminen aikuisten arvokisojen mitali- ja pistesijoiksi vaatii taloudellista tukea, joka mahdollistaa tasokkaan harjoittelun ja valmennuksen. Moni karikko vältetään myös, jos nuoren tukena on itse tuon kasvun läpikäynyt mentori.

Peugeot-yleisurheilutiimi tarjoaa viidelle 17-20-vuotiaalle lahjakkuudelle ja heidän henkilökohtaiselle valmentajalleen taloudellista tukea ja menestyneen mentorin neuvoja.

Haku tiimiin tapahtuu TÄMÄN LINKIN KAUTTA. Haku päättyy 22.1. 2018. Tiimiin valitut urheilijat julkistetaan tiedotustilaisuudessa Helsingissä 2. helmikuuta.

Ruuskanen mentorina ja kummina

Peugeot-yleisurheilutiimin kummina ja mentorina toimii keihäänheiton Euroopan mestari ja olympiamitalisti Antti Ruuskanen. Hän on kulkenut menestyksellä 19-vuotiaiden EM-mitalistista lajinsa kansainväliseksi huippunimeksi.

Ruuskanen kertoo tiimiin jäsenille urastaan ja sparraa nuoria.

– Vaikka yleisurheilu on yksilölaji, huipulle ei nousta yksin. Peugeot-yleisurheilutiimi, joka yhdistää Ruuskasen tieto-taidon sekä Peugeotin tuen valmentautumiseen, ovat täsmälleen sitä, mitä huipulle pyrkivä nuori tarvitsee, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä.

– Suomessa on valovoimainen joukko nuoria yleisurheilijoita nousemassa kohti maailman huippua. Sinne pääseminen vaatii paljon ja Peugeot haluaa kantaa kortensa kekoon tukemalla lahjakkuuksia, sanoo Peugeotin maahantuojan Auto-Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle.

– Huipulla jo oleville urheilijoille on olemassa selkeitä tukimuotoja. Heille myös yksityisen tuen hankinta on helpompaa. Nuorten, vielä suurelle yleisölle tuntemattomien urheilijoiden, taloudellisen tuen hankinta on haastavampaa. Uskon, että auttamalla tätä tulevaisuuden lupausten ryhmää voimme osaltamme silottaa heidän tietää huipulle. Antti Ruuskasen mukana olo tiimissä tuo varmasti kaivattua henkistä tukea ja kokemusta hänen ja hänen verkostojensa kautta.