Nezirin vauhti sytytti Porissa (koostejuttu ja videoita)

Nooralotta Nezirin räväkkä finaalijuoksu sai Porin stadionin katsomot lämpenemään. Neziri pinkoi koleassa säässä kankean alkueräjuoksun jälkeen neljännen perättäisen 100 metrin aitajuoksun Kalevan kisa -voiton ajalla 13,08.

– Oli vähän vaikea lähteä finaaliin, kun alkueräjuoksussa oli pomppimista, huonoa lähtöä ja harha-askelia. Olosuhteisiin nähden olen finaaliin aika tyytyväinen, Neziri totesi.

Pekingin MM-kilpailujen 13 sekunnin tulosraja jäi alittumatta, mutta Neziri on tulosrankingin perusteella kiinni paikassa MM-kilpailuihin. Hän ei kuitenkaan aio jäädä odottelemaan, pääseekö Pekingiin rankingin perusteella vai ei.

– Aion rikkoa rajan ensi viikolla Kuortaneella. Sinne on luvassa hyvää säätä, Neziri totesi.

Kuortaneen Eliittikisojen järjestäjille Nezirillä oli yksi toive. Hän haluaisi Nina Morozovan kirittäjäksi. Venäläinen siivitti Nezirin hiljattain Joensuussa kahdessa juoksussa kotimaiseen kärkiaikaan 13,01 ja myötätuulitulokseen 12,94.

– Morozovan kanssa menin täysillä loppuun asti. Nyt hyydyin viimeisille aidoille, Neziri tuumi.

Bogdanoff: Hopea lämmitti, Lakka rymisteli mestariksi

HIFK:n Matilda Bogdanoff oli Porissa naisten pika-aidoissa toinen kauden parhaalla ajallaan 13,30 ja Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske kolmas (13,48).

– Vaikean alkukauden jälkeen SM-hopea tuntuu hyvältä. Toivottavasti juoksu lähtee tästä lentoon, Bogdanoff totesi.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Viivi Avikainen oli neljäs ennätyksellään 13,50 ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden juniori Emma Koistinen viides ennätyksellään 13,59.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka juoksi väellä ja voimalla uransa ensimmäisen Kalevan kisojen mestaruuden 110 metrin aitajuoksussa. Koleassa säässä voittoaika oli 13,99 hyvästä myötätuulesta (1,5 m/s) huolimatta.

– Kulta maistuu aina. Harmi, ettei pystynyt noihin oloihin kovaan aikaan, Lakka tuumi.

Lakan loppukauden aikeina on kohentaa ennätystä ja päättää kesä kymmenotteluun.

Oulun Pyrinnön Arttu Hirvonen oli miesten pika-aidoissa toinen ajalla 14,17 ja HIFK:n Joona-Ville Heinä kolmas kesän parhaalla ajallaan 14,33.

Vattulainen karkasi, Manninen tyytyväinen

Ensimmäistä Kalevan kisojen mestaruutta juhli myös Joensuun Katajan Arttu Vattulainen. Hän karkasi 10 000 metrillä viimeisen kierroksen hyvällä rytminvaihdolla voittoon kauden kotimaisella kärkiajalla 29.46,46. Viimeisen kilometrin Vattulainen juoksi noin 2.44.

– Mestaruudella on iso merkitys minulle. Siitä on haaveiltu siitä asti, kun on juostu, Vattulainen makusteli voittoaan.

Vattulainen otti vetojuhdan roolin kahden kilometrin jälkeen, kun sovittu vuoroveto ei toteutunut. Hän kiristi hieman alle kolmen minuutin kilometrivauhtiin neljännellä kilometrillä, mutta joutui sitten hieman hölläämään.

– Tässä tuulessa oli vaikea pitää vauhtia, Vattulainen tuumi.

 Kuukauden vuoristoleiriltä tullut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden maratoonari Henri Manninen oli toinen ajalla 29.51,68. Hän viimeistelee parasta aikaa kuntoaan Pekingin elokuisten MM-kilpailujen maratonille ja oli tyytyväinen vauhtiinsa.

 – Nyt meni ensi kertaa Kalevan kisoissa alle 30 minuutin, Manninen tuumi vauhdistaan.

– Jatkossa on tehtävä vielä pari maratonin erikoisharjoitusta, eli kiihtyvävauhtista 30-35 kilometrin lenkkiä.

Tulokset


maki_kristiina_pori_1_of_1.jpg

Kristiina Mäki avasi Kalevan kisat 5000 metrin mestaruudella

,

Mäki karkasi, Vainiolta huippujuoksu, Ukonmaanaho toivoo ihmettä

Lahden Ahkeran Kristiina Mäki on juossut tällä kaudella jo Universiaidien 5000 metrin mestariksi sekä toisen kotimaansa Tshekin 1500 ja 5000 metrin mestariksi.

Porissa Mäki voitti 5000 metriä ajalla 16.08,24 ja tavoittelee lauantaina 1500 metrin voittoa.

– Valmentaja oli sitä mieltä, että pystyn rikkomaan MM-kisojen tulosrajan (15.20) omalla vedolla, mutta minulla on ollut Lontoon kisan jälkeen koko viikon niin paha mieli, etten pystynyt siihen, Mäki totesi.

Mäki viittasi Timanttiliigan Lontoon kilpailuun, jossa hän tuli kolhituksi radalta neljän kilometrin jälkeen oltuaan siihen saakka tulosrajan alittavassa vauhdissa.

Toiseksi Porissa kiri 17-vuotias Lappeenrannan Urheilu-Miesten Alisa Vainio ennätyksellään 16.11,87. Edellinen ennätys oli hiljattain 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa Eskilstunassa neljännen sijan tuonut 16.27,91. Samoissa kisoissa Vainio juoksi myös estematkan pronssille.

– Helpontuntuinen juoksu. Yritin vain juosta kiihtyvällä vauhdilla. Alkuvauhti oli niin hidas, että ennätyksessä on vielä varaa, Vainio tuumi.

Koko matkan juoksua vetänyt Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen oli kolmas kesän parhaalla ajallaan 16.17,12.

Ukonmaanaho  toivoo ihmettä

Ylikiimingin Nuijamiesten Janne Ukonmaanaho juoksi 3000 metrin estejuoksun mestariksi soolojuoksulla ajalla 8.59,17. IK Falkenin Jimmy Finnholm oli toinen ennätyksellään 9.01,71.

– 2000 metriä oli aika lailla sitä vauhtia mitä pitikin, mutta viimeinen 1000 metriä ei vaan toiminut, Ukonmaanaho tuumi.

Hän käy MM-kilpailujen tulosrajan 8.28,00 kimppuun keskiviikkona Kööpenhaminassa.

– Siellä pitää toivoa pientä ihmettä, Ukonmaanaho tuumi.

Porissa seitsemänneksi aikamiesten joukossa juossut Espoon Tapioiden tulevaisuudenlupaus Tomi Lehto paransi 16-vuotiaiden poikien ikäkausiennätystä.

Tulokset

,


kangas-_1_of_1.jpg

Arttu Kangas oli täysin ylivoimainen Kalevan kisoissa

,

Kangas protestoi ja voitti, Niskala haistoi tuulet

Kankaanpään Seudun Leiskun Arttu Kangas oli tarkkana ja teki protestin, kun hänen viides työntönsä hylättiin Porin Kalevan kisojen kuulantyönnön finaalissa.

Kankaan protesti meni läpi ja työntö hyväksyttiin. Se kantoi 19,73, kuorrutti mestaruuden ja on Kankaan ulkoratauran toiseksi pisin.

 – Takavahti näki, että kantapää osui ringin takareunaan. Itse olin heti eri mieltä, koska se ei tuntunut siltä, Kangas totesi.

Kankaan työntö oli hyvin uomissaan. Hän olisi vienyt mestaruuden millä tahansa kuudesta työnnöstään.

– Tuntui tosi hyvältä, työntäminen oli helppoa ja pysyin hyvin ringissä, Kangas tuumi.

IF Raseborgin Tomas Söderlund oli toinen työnnettyään 18,58.

Kämäräiselle ennätys

Miesten kiekkoringissä Vasa IS:n Pyry Niskala haisteli vaikeat tuulet ja kiskaisi mestariksi ennätyksellään 61,10, kun Ikaalisten urheilijoiden Jouni Waldén oli toinen heitettyään 57,53.

– Kentän pinnassa matalalla oli myötätuuli, joka toi kiekot alas. Katsoin, että piti heittää korkealle, kun siellä oli sivutuuli. Viimeinen oli hyvä heitto noihin olosuhteisiin, Niskala totesi.

Niskalan edellinen ennätys oli viime kesänä Kuopiossa Kalevan kisojen voiton tuonut 60,71.

Lapinlahden Vedon Sanna Kämäräinen voitti naisten kuulantyönnön ennätyksellään 15,70. Pieksämäen Veikkojen Johanna Pulkkinen oli toinen työnnettyään 15,10.

Laji lajilta raportit

Tulokset

,