Neziri tarrasi huippujuoksuilla väkevästi MM-kisapaikkaan

Neziri mukaan MM-joukkueeseen: Oma ennätys minimitavoite

Nooralotta Neziri muisteli kevättalven ankaraa vetoharjoittelua juostuaan Joensuun Loiste Eliittikisoissa 100 metrin aidat 12,94. Tulos syntyi täpärästi ennätyskelpoisuuden rajan ylittävässä myötätuulessa (2,2 m/s). Nezirin nimissä oleva Suomen ennätys on 12,98.

– En voisi olla tyytyväisempi, vaikka  jäin alkueräjuoksussa sadasosan MM-rajasta ja nyt finaalissa myötätuulta oli 2,2 metriä sekunnissa, eli 0,2 metriä sekunnissa liikaa, Neziri totesi.

– Tuntuu todella hyvältä, kun se kevään kova työ ei mennyt hukkaan.

Kevään työllä Neziri viittasi vetoharjoitteluun, jonka päätti etureisivaiva. Se toi kevätkesällä kilpailutauon ja vaikutti harjoitteluun niin, että suorituskyky vaihtelee vielä päivästä toiseen.

– En usko, että valmentajanikaan olisi uskonut eilisen harjoituksen jälkeen, että pystyn juoksemaan nyt paljon alle 13,20:n, Neziri muisteli edellispäivän vaisua harjoitustaan.

Hyvin nukuttu yön ratkaisi

Mikä sitten muutti kaiken. Yksi syy oli yöuni.

– Sain nyt nukuttua yhden yön hyvin. Olen viime aikoina nukkunut huonosti, Neziri tunnusti.

Yöuneen laatuun on saattanut vaikuttaa se, että kokenut juoksija on kevään mittaan omien sanojen mukaan ”stressannut ” juoksujaan aika lailla. Joensuussa kaikki sujui kuin rasvattu, vaikka Nezirin mielestä alkueräjuoksussa lähtö tökki, eikä finaalikaan mennyt aivan kuten juoksija toimi.

– Ensimmäiset kolme aitaa olivat vielä pehmeitä, Neziri totesi.

Nezirin alkueräaika 13,01 on kesän kotimainen kärkitulos ja voi riittää MM-kisoihin, sillä mukaan otetaan 32 juoksijaa. Jos 13 sekunnin MM-rajan tekijöitä ei ole tarpeeksi, MM-kisoihin otetaan juoksijoita tilastojen perusteella.

Neziri käy 13 sekunnin kimppuun ensi viikolla Kalevan kisoissa kotiradallaan Porissa.

– Toivon sinne myötätuulia, Neziri tuumi.

Joensuun juoksuissaan Neziri sijoittui toiseksi. Molemmat voitti Venäjän Niona Morozova ajoin 12,80 ja 12,79. Mikkelin Kilpa-Veikkojen Viivi Avikainen pinkoi 100 metrin aitojen alkuerissä ennätyksensä 13,53 ja oli finaalissa viides ajalla 13,55.