Murto valmis kahden timanttikisan avaukseen

Seiväshyppääjä Wilman Murron kilpailukausi alkaa Timanttiliigan Rooman ja Birminghamin kilpailuilla 2. ja 5. kesäkuuta. Kilpailuvireen hän viimeisteli Formian leirillä, jossa suotuisat tuulet ja hyvät harjoittelupaikat loivat huippuolot hyppykunnon viimeistelylle.

– Toimiva paikka, treenipaikat lähellä ja hyvä myötätuuli aamulla, Murto kiitteli italialaista harjoituskeskusta.

Valmentajansa Jarno Koivusen silmissä Murron hyppy luisti Formiassa sen verran tasaisesti ja hyvin, että kilpailukauteen on hyvä lähteä. Hyvän kilpailurutiinin hakeminen voi silti kestää hetken.

– Seiväshypyssä se on yleensä aina hakemista kauden ensimmäisissä kilpailuhypyissä, Koivunen tietää.

Murto totutteli Formian harjoituksissa siihen, että hyppääjänä hän on nyt tyystin eri tasolla kuin vuosi sitten. Hän ylitti talven hallikaudella junioreiden ME-korkeuden 471.

– Se tuntuu ihan erilaiselta. Ihan eri asioihin tulee kiinnitettyä huomiota, Murto kuvaili hyppyjään Formiassa.

Leirillä Murto teki osan harjoituksista yksin, osan Minna Nikkasen kanssa. Punttisalissa rauta oli kevyttä ja parantuneet fyysiset ominaisuudet näkyivät muissakin ominaisuustesteissä.

Mitä kaikkea Murto leirillä teki? Miten hän treenien ohessa sai ajatukset pois harjoittelusta ja millaista on harjoitella ennätyskuntoon hallikaudella vertyneen Nikkasen kanssa. Siitä Murto kertoo oheisessa haastattelussa, joka on tehty Formian leirillä.