Murto rikkoi EM-hallirajan Perthissä (video): Oli hyvin tehoa, tekniikka vaihteli

Wilma Murto täytti Australian ja Uuden-Seelannin harjoitus- ja kilpailumatkan tavoitteensa heti toisessa kilpailussaan. Murto oli Perthissä perjantaina toinen ylitettyään 451. 

Tulos rikkoo sentillä maaliskuun alussa Glasgow´ssa käytävien yleisurheilun EM-hallien tulosrajan.

–  Homma meni suunnitellusti, vaikka teknisesti hypyt eivät olleet mitään ihmeellisiä, poislukien 451:n ylitys, joka oli vähän parempi, Murto sanoi.

–  Tuntui, että hypyissä oli hyvin tehoa, mutta tekniikka vaihteli. Olen kuitenkin tyytyväinen, sillä EM-hallirajan ylitys oli tämän matkan päätavoite.

Murto hyppäsi Perthissä 12 askeleen vauhdilla ja meni 421, 431 ja 441 ensimmäisellä yrittämällä. Kauden kotimainen kärkitulos 451 ylittyi kolmannella. Sen jälkeen Murto yritti kolmesti korkeudesta 461.  

Alemmista korkeuksista Murto hyppäsi komposiittiseipäällä, mutta vaihtoi sitten lasikuituseipääseen, jolla myös 451 ylittyi. 

–  Nyt olin varautunut vaihtamaan erilaisen setin seipään kesken kisan. Vaihdoin vielä jäykemmän seipään 461:een, mutta se oli liikaa tuolle vauhdille ja tähän päivään. Viimeiseen yritykseen 461:stä vaihdoin pienemmän seipään ja se oli ihan hyvä yritys, Murto sanoi.

Naisten kilpailun voitti Australian Liz Parnova Australia, joka ylitti 456. Murto jätti tuon korkeuden väliin 451:n ylityksen jälkeen.

Wecksten tuskaili juoksuaan

Miesten kilpailussa Tomas Wecksten oli toinen 540:n ylityksellä. Saman tuloksen Perthin hellekisassa taivutti kilpailun voittanut Angus Armstrong.

Wecksten harmitteli, että juoksu oli sekaisen läpi kisan ja kahdessa ensimmäisessä yrityksessä 550:stä seiväs taipui patjaa vasten ja sotki hyppyä.

–  Jos tästä jotakin positiivista haluaa kaivaa, niin 540 menee nyt huonollakin hypyllä. Kaksi ensimmäistä hyppyä 540:stä meni läpijuoksuksi ja kolmannen sain sitten raivolla väännettyä yli, Wecksten kertaili.

Yleisurheilutuloksia/Murto

Perth, Australia:

Kv. kilpailu:

Naiset, seiväs: 1) Liz Parnova Australia 456 (kk), 2) Wilma Murto Suomi 451 (kkk)

Miehet, seiväs: 1) Angus Armstrong Australia 540, 2) Tomas Wecksten Suomi 540.