Murto ja Nikkanen taivuttivat 438 Rouenissa

Nikkanen: Pientä parannettavaa

Seiväshyppääjät Wilma Murto ja Minna Nikkanen ylittivät kumpikin 438 Rouenissa Ranskassa lauantaina käydyssä kansainvälisessä kilpailussa.

Nikkanen ylitti 428 ja 438 ensimmäisellään ja oli kilpailussa kolmas. Murto ylitti 428 kolmannellaan ja 438 toisellaan. Hän oli kilpailussa neljäs. Kumpikaan ei onnistunut yrityksissään ylittää 448.

Molemmilla hyppääjillä oli ongelmia pitää vauhtijuoksu kuosissa nopealla, hieman pompottavalla radalla.

Murto, 17, on kuluvan talven kisoissa taivuttanut 455 ja Nikkanen 450.

Viime kesän kreikkalainen MM-mitalisti Nikoleta Kiriakopoulou voitti kilpailun ylittämällä 471. Sveitsin Nicole Büchler oli toinen ylitettyään 448.

Miesten kilpailussa vuoden 2013 MM-kisavoittaja Raphael Holzdeppe vei voiton. Saksalainen ylitti kuluvan talven parhaansa 584. Kreikan Konstadinos Filippídis selvitti 577 ja oli toinen.

Vuosi sitten samassa kilpailussa kuusi metriä ylittänyt Renaud Lavillenie jäi nyt neljänneksi tuloksella 570.

Wilma Murto ja Minna Nikkanen neuvonpidossa valmentaja Jarno Koivusen kanssa Rouenissa.