Murto 450: "Ylitykset tuntuivat helpoilta", katso video

Wilma Murto sai hyvin kilpailuhyppäämisestä kiinni kauden toisessa ulkoratakilpailussaan Birminghamissa. Murto oli Timanttiliigan mittelön viides 450:n ylityksellä, eikä 460:n ylitys ollut kaukana.

– Nyt ylitykset tuntuivat helpoilta ja pääsin hyvin hyppyihin sisään, Murto vertaili Birminghamin tekemistä aiemmin tällä viikolla käytyyn Rooman kilpailuun, jossa hän taivutti 435.

Birminghamissa Murto, 17, ylitti aloituskorkeutensa 435 toisella yrityksellä. Sen jälkeen rima nousi lukemiin 450, jonka hän meni ensiyrittämällä. Se on kauden kotimainen kärkitulos ja Murron paras ulkoratatulos. Kolme yritystä korkeudesta 460 eivät tuottaneet ylitystä.

– Vaihdoin 460:n yrityksiin isomman seipään. Saman, jolla ylitin talvella 471. Ensimmäinen yritys oli hyvä. Kahdessa muussa ponnistus lähti vähän alta, enkä päässyt seipään mukaan. 460 tuntui aika helpolta, kun vaan pääsee seipään mukaan, Murto tuumi.

Kilpailu käytiin pyörivässä tuulessa. Murron mukaan sää ei kuitenkaan ollut erityisen hankala.

– Ihan hyvät olosuhteet, vaikka välillä joutui odottelemaan myötätuulta. Sain kuitenkin myötäisen kaikkiin hyppyihin. Joskus se kuitenkin vaihtui kesken hypyn tyyneksi ja silloin ponnistus jäi vähän alle.

Seiväskilpailun voitti hallitseva maailmanmestari Kuuban Yarisley Silva. Hän ylitti kauden kärkituloksen 484. Se syntyi kolmannella yrityksellä. Hän teki vielä kaksi yritystä korkeudesta 492, mutta ei onnistunut. Kreikan Katerina Stefanidi oli 477:n ylityksellä toinen.

​Kilpailussa Murron taakse jäi muuan muassa viime kesän MM-mitalisti Kreikan Nikoleta Kiriakopoulou, joka meni 450 kolmannella ja oli seitsemäs. Murron kilpailukausi jatkuu viikonvaihteessa Zweibrückenissa, jossa hän talvella ylitti junioreiden ME:n.

– Kiva, kun pääsin nyt käyttämään isompia seipäitä. Niillä olisi hyvä päästä hyppäämään lisää ensi viikonvaihteessa, Murto sanoi.

Sandra Eriksson oli Birminghamin 1500 metrillä kahdeksas. Hänen aikansa oli 4.17,97. Kilpailun voitti britti Sarah McDonald ennätyksellään 4.07,18.

Juttu täydentyy Birmighamin kilpailut ovat vielä kesken