Lipsaselle komea voitto ja EM-halliraja, Nezirille kakkossija ja EM-halliraja, Junnila neljäs

Lipsanen haastaa pituushyppääjät

Simo Lipsasen kilpailukausi alkoi komealla voitolla ja EM-hallirajan ylityksellä Ranskassa Val-de-Reuilin kansainvälisen hallikilpailun kolmiloikassa. Myös naisten 60 metrin aidoissa toiseksi ajalla 8,14 juossut Nooralotta Neziri rikkoi maaliskuisten EM-hallien tulosrajan.

Lipsanen kimmahteli kilpailun toisella kierroksella 16,78, joka riitti voittoon. Ykkössija oli nyt erityisen makea, sillä toiseksi sijoittui lajin MM- ja olympiavoittaja ja monta arvokisamitalia urallaan loikki Portugalin Nelson Evora tuloksella 16,61.

–  Hyvä maku tästä kilpailusta jäi. Tunnelma oli hyvä, samoin rata. Aloitin yliastutulla, mutta toiseen hyppyyn sain hyvän vedon. Sen jälkeen läksin riskillä hakemaan kovaa tulosta, ja se vähän napsui yli. Siksi sarja ei ollut tasainen, Lipsanen sanoi.

Lipsasen voittotulos jää kuusi senttiä hänen nimissään olevasta halli-SE:stä ja vie Lipsasen aluillaan olevan hallikauden Euroopan tilastossa toiseksi. Edellä on vain 16,95 loikkinut ranskalainen Yoann Rapinnier, joka oli nyt kolmas tuloksella 16,58.

Kilpailussa Lipsanen taakse jäi Evoran lisäksi toinenkin ex-maailmanmestari, kun ranskalaiskonkari Teddy Tamgho oli neljäs tuloksella 16,45.

–  Tulos oli nyt siellä missä sen pitääkin olla, ja siinä pitäisi olla varaa parantaa. Tulin kisaan harjoitusten perusteella luottavaisena. Treeneissä on ollut hyviä viitteitä.

Lipsanen kausi jatkuu viikon päästä Lievnissä ennen Kuopion SM-halleja.

–  Teknisesti hyppyä pitää vielä yrittää parantaa. Nyt tulin välillä lankulle pikkuisen liian pitkällä viimeisellä askeleella. Pitää jatkossa yrittää tulla siihen aggressiivisemmin.

Nezirille kahdesti 8,14

Neziri eteni finaali pinkaistuaan 60 metrin aitojen alkuerässään selvään voittoon ajalla 8,14. Finaalissa heltisi kakkossija samalla ajalla. Kisan voitti Yhdysvaltain Evonne Britton ajalla 7,96. Hän oli myös alkuerien nopein ajalla 8,09.

–  Finaalissa lähtö oli parempi. Britton oli kuitenkin edellä koko matkan, Nezirin valmentaja Petteri Jouste vertaili aiturinsa kahta juoksua.

Nezirin kausi jatkuu ensi viikolla Puolan Torunissa.

,

Junnila: Nyt ei ollut tatsia tekniikkaan

Korkeushyppääjä Ella Junnila sijoittui Val-de-Reuilin kilpailussa neljänneksi ylitettyään 180.

Kilpailun voitti kreikkalainen Tatiana Gousin, joka ylitti ennätyksensä 192. Saman korkeuden meni myös toiseksi sijoittunut moninkertainen nuorten arvokisamitalisti,ukrainalainen Irina Herashtshenko.

Junnila meni 175 toisellaan ja 180 kolmannellaan, mutta yritykset korkeudesta 183 eivät onnistuneet.

–  Nyt ei ollut tatsia tekniikkaan. Vauhti vaihteli aika paljon. Valmentajan kanssa puhuttiin etukäteen, että kun tämä on talven ensimmäinen kilpailu Mondo-alustalla, näin voi käydä, Junnila sanoi.

– Mondo on nopea ja kova alusta. Se vaatii, että hermotus on kunnossa ja tekeminen hyvin aktiivista. Nyt tuntui, että minun hermostoni oli vielä vähän uninen, mutta käymme näitä asioita läpi valmentajan kanssa läpi ennen seuraavaa kilpailua, joka on viikon päästä.

Junnila avasi hallikauden Tampereella reilut pari viikkoa sitten ylittämällä halliennätyksensä 190, joka on myös 22-vuotiaiden halli-SE. Junnilan, 20, ennätys ulkoradoilla on viime kesänä hypätty 192.